Klassieke rondreis Baltische Staten 11 daagse rondreis Afbeelding Klassieke rondreis Baltische Staten 11 daagse rondreis
Klassieke rondreis Baltische Staten 11 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Baltische Staten - Fly Drive Baltische Staten

Klassieke rondreis Baltische Staten 11 daagse rondreis

***

Tijdens deze individuele rondreis per openbaar vervoer bezoekt u de drie Baltische Staten: Litouwen, Letland en Estland, met hun prachtige hoofdsteden en de afwisselende natuur. U maakt kennis met de Middeleeuwse hoofdstad - Tallinn, de Art-Nouveau hoofdstad - Riga en de Barokke hoofdstad - Vilnius. De reis begint in de Estland en eindigt in Litouwen.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Klassieke Rondreis Baltische Staten

11 dagen / 10 nachten

Individuele rondreis met het openbaar vervoer

Tijdens deze individuele rondreis per openbaar vervoer bezoekt u de drie Baltische Staten: Litouwen, Letland en Estland, met hun prachtige hoofdsteden en de afwisselende natuur. U maakt kennis met de Middeleeuwse hoofdstad - Tallinn, de Art-Nouveau hoofdstad - Riga en de Barokke hoofdstad - Vilnius. De reis begint in de Estland en eindigt in Litouwen.

Dag 1 Amsterdam - Tallinn

Bij aankomst op de luchthaven van Tallinn is er een transfer die u naar uw hotel brengt. Namiddag voor vrije tijdsbesteding. Overnachting hotel Tallinn.

Dag 2 Tallinn

In de ochtend staat een mooie wandeling met een plaatselijke gids door de charmante middeleeuwse stad Tallinn op het programma vol met kleine straatjes, binnen hofjes, galerijen, souvenir winkeltjes, terrasjes en restaurants. De wandeling van vanochtend neemt u mee rond de oude middeleeuwse stadsmuren, de boven en benedenstad met de Dom kerk, Alexander Nevsky Kathedraal, het middeleeuwse oude Stadhuis en veel meer. Op de domberg heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad en het haven. Namiddag voor vrije tijdsbesteding. Overnachting hotel Tallinn.

Dag 3 Tallinn - Tartu

Na het ontbijt vertrekt u met het openbaar veroer richting Tartu. In de namiddag aankomst in Tartu. Overnachting hotel Tartu.

Dag 4 Tartu

Vandaag maakt u een wandeling met de plaatselijke gids door de vroegere Hanze stad - Tartu. De op twee na belangrijkste stad van Estland ligt in het zuidoosten van het land aan de rivier Emajogi, die de twee grootste meren van het land met elkaar verbindt. Tartu wordt ook de hoofdstad van de intellectuelen genoemd. De wandeling gaat door de oude straatjes langs onder andere langs de oudste Universiteit van Europa, de Domberg, de Domkerk en de vele monumenten van prominente geleerden. Op de domberg heeft u een mooi uitzicht op de oude stad en vele andere karakteristieke gebouwen. Namiddag voor vrije tijdsbesteding. Overnachting hotel Tartu.

Dag 5 Tartu - Riga

In de namiddag vertrekt u met het openbaar vervoer naar de middelste van de drie Baltische Staten - Letland. De reis neemt u mee door de gloeiende landschappen van Estland en Letland met het eindpunt in Riga. In de namiddag aankomst in de hoofdstad van Letland, Riga. Overnachting hotel Riga.

Dag 6 Riga

Riga is de grootste en de meest kosmopolitische stad van de drie Baltische Staten. Een wandeling met een plaatselijke gids neemt u mee door de oude stad, waaronder een bezoek aan de grote markt met de vijf gigantische zeppelin hangars, langs het Kasteel van Riga, de Dom Kathedraal, St. Peters Kerk, de Zweedse Poort, de Drie Broers, de Grote en Kleine Gilden, het Monument van de Vrijheid. Er wordt daarnaast een bezoek gebracht aan de beroemde Alberta straat, waar de meeste Art Nouveau (Jugendstil) panden zijn geconcentreerd. Bezoek ook het Jugendstil museum, een volledig gerestaureerde woning in Jugendstil. Namiddag voor vrije tijdsbesteding. Overnachting hotel Riga.

Dag 7 Riga - Klaipeda

Vandaag vertrekt u verder met het openbaar vervoer naar de derde van de Baltische Landen - Litouwen naar Klaipeda aan de Oostzee. Rond de namiddag aankomst in de knusse havenstad - Klaipeda. Overnachting hotel Klaipeda.

Dag 8 Klaipeda - Koerse Schoorwal

Vandaag wordt een excursie samen met een plaatselijke gids aangeboden naar de Koerse Schoorwal aan de Oostzee, een lange en smalle uitgerekte zandduin van 100 km. Het unieke natuurreservaat herbergt schilderachtige vissersdorpjes, dennenbossen en unieke duinen. U bezoekt de schilderachtige Heksenberg, een openluchtmuseum van houtsculpturen, bij het piepkleine plaatsje Juodkrante en u bezoekt het zomerhuis van de bekende Duitse schrijver Thomas Mann. Op de terugweg gaat u de gigantisch stuifduinen bekijken (60m hoog), waarop u ook een uitzicht hebt over een isoleert stukje Rusland, Kaliningrad. Het is mogelijk fietsen te huren. Overnachting hotel Klaipeda.

Dag 9 Koerse Schoorwal - Vilnius

Alvorens u 's morgens met het openbaar vervoer richting de hoofdstad van Litouwen, Vilnius, vertrekt raden wij u aan nog een kleine stadstoer door Klaipeda te maken. Klaipeda werd in 1923 een deel van Litouwen en heeft een lange geschiedenis. Klaipeda was vroegere een Duitse stad met de naam Memel. De stadstoer neemt u mee door de oude stad en een aantal mooie koopmanshuizen en ook het Theaterplein met de bekende fontein is een foto waard. In de namiddag aankomst in de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Overnachting hotel Vilnius.

Dag 10 Vilnius

Vilnius, gelegen aan de rivier Neris, dankt zijn uitstraling aan de talloze barokke gebouwen, de arcades in de nauwe middeleeuwse straatjes, de verborgen pleintjes, enkele torens en kastelen, alsook aan de vele orthodoxe en katholieke kerken. Vilnius is vooral de stad van de 100 kerken, er zijn veel prachtexemplaren te vinden. Alleen al in het centrum staan er bijna 50. Het oude, historische stadsdeel getuigt van een onweerstaanbare charme en is niet voor niets door de UNESCO beschermd. De ochtend tour bestaat uit een wandeling met de plaatselijke gids door de oude stad waaronder met een bezoek aan de Kathedraal van Vilnius, St. Anne Kerk, Peter en Paul kerk, de oude Universiteit, het judenviertel, de oude stadspoorten. De tour eindigt op de Gediminas Toren met een schitterende panorama uitzicht op de stad. Namiddag voor vrije tijdsbesteding. Wij adviseren u om naar Trakai te gaan. Trakai is de vroegere middeleeuwse hoofdstad van Litouwen, met het goed bewaarde Kasteel Trakai, dat prachtig op een eiland in meer Galve gevestigd is. De huurauto wordt afgehaald bij de hotel. Overnachting hotel Vilnius.

Dag 11 Vilnius

In de voormiddag volgt een transfer naar het luchthaven en vanuit daar vliegt u naar Amsterdam.

Inclusief

  • Vliegreis Amsterdam - Tallinn // Vilnius - Amsterdam
  • 10 overnachtingen in centraal gelegen 3-4 steren hotels
  • Accommodatie op basis van logies ontbijt
  • Nederlands/Engels/Duits talige plaatselijke gidsen
  • Entree tot alle genoemde bezichtigingen
  • Boot overtocht Klaipeda-Koerse Schoorwal-Klaipeda en de ecologische belasting
  • Transfers volgens programma
  • Bus ticket Tallinn-Tartu / Tartu-Riga / Riga-Klaipeda/ Klaipeda-Vilnius

Exclusief

  • Niet genoemde fooien en maaltijden

Eventueel bij te boeken

  • Half-pension in hotels

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk dat de hotels zijn volgeboekt en wij genoodzaakt zijn een ander hotel voor u te kiezen. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse/hotel te boeken.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Klassieke rondreis Baltische Staten 11 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311