Ontdek Lefkas Afbeelding Ontdek Lefkas
Ontdek Lefkas
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Ionische Eilanden

Ontdek Lefkas


plane hotel car


8 Dagen

Verken het groene Ionische eiland Lefkas met zijn schitterende stranden en weelderig begroeide bergen in uw eigen tempo. Hoewel Lefkas geen enorm groot eiland is, is er toch meer dan genoeg te ontdekken en u kunt er ook heerlijk tot rust komen op adembenemend mooie stranden. Het circa 350 vierkante kilometer grote eiland wordt gekenmerkt door heel verschillende landschappen. In het bergachtige binnenland vindt u tal van authentieke bergdorpjes die u een kijkje geven in het echte leven op Lefkas. De heuvelachtige oostkust van het eiland heeft een wat vriendelijker karakter en heeft vele kustplaatsjes en mooie (kiezel)stranden terwijl de westkust prachtige, indrukwekkende stranden herbergt maar een stuk woester en grilliger is.



Dag 1: Vliegveld Preveza - Lefkas (ca. 40 tot 80 km)

Op de luchthaven van Preveza neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar de befaamde drijvende brug. Vlak voor deze drijvende brug over het smalle kanaal dat het Ionische eiland Lefkas met het vasteland verbindt, kunt u een bezoek brengen aan het 14e-eeuwse Agia Mavra kasteel met een mooie vuurtoren. Aangekomen op Lefkas, zet u koers naar uw accommodatie voor de komende 7 nachten. U verblijft in een kleinschalige hotel of appartementencomplexen op basis van logies en ontbijt.

Overnachting (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 2 t/m 7: Lefkas

U toert in uw eigen tempo rond over het eiland. Verken de verlaten baaitjes, heerlijke stranden, authentieke bergdorpjes en bruisende havenplaatsjes, bezoek een museum of kom tot rust in de prachtige, groene natuur. Enkele van de bezienswaardigheden van Lefkas die u kunt bezoeken, zijn:
  • De hoofdstad Lefkas-stad (ook Lefkada genoemd): een levendige havenstad met slechts circa 8000 inwoners. Na de aardbevingen van 1948 en 1953, die vrijwel het hele eiland verwoest hebben, is Lefkas-stad herbouwd waarbij gebruik is gemaakt van met gekleurde metaalplaten omwikkelde houten skeletten. Het doel van deze wat vreemd klinkende bouwwijze was vooral het doorstaan van toekomstige aardbevingen, maar heeft ook geleid tot een interessante, aantrekkelijke en voor Lefkas kenmerkende bouwstijl. Doordat de huisjes dicht op elkaar staan, kunt u ronddwalen in talloze, charmante, nauwe steegjes die voor een unieke sfeer zorgen. Of bezoek één of meer van de musea die Lefkas-stad rijk is: het archeologisch museum, het folkloristisch museum en het fonografisch museum waar onder meer oude geluidsapparatuur en grammofoonplaten tentoongesteld worden. In de stadsbibliotheek kunt u bijzondere iconen bewonderen en voor oude wand- en plafondschilderingen bezoekt u de kerken Agios Dimitrios en Agios Minas. Op de heuvel aan de westkant van Lefkas-stad ligt het Faneromeni klooster. U kunt het klooster bezoeken, maar alleen al het uitzicht vanaf de heuvel is de moeite waard. In de nabije omgeving van Lefkas-stad liggen de mooie (zand)stranden Gira, Kastro, Milli en Agios Ioannis. Op dit laatste strand staan een aantal karakteristieke Griekse molens.
  • Nidri: in een schitterende baai gelegen, drukste badplaats met het beste uitgaansleven van Lefkas. In de haven leggen vele zeilboten aan. Ook in en rondom Nidri kunt u terecht op een aantal prachtige stranden.
  • Dimosari watervallen (ook Nidri watervallen genoemd): op circa 2 kilometer afstand van Nidri vindt u deze indrukwekkende watervallen die in de gelijknamige kloof liggen. De watervallen zijn alleen te voet te bereiken en de wandeling ernaartoe is vanaf de parkeerplaats niet heel lang (circa een half uur), maar wel best pittig. Het is dan ook heerlijk om af te koelen in één van de natuurlijke poelen die zich onderaan de waterval hebben gevormd. In zomer en najaar kunnen de watervallen geheel opdrogen door een gebrek aan regen, maar de wandeling langs/door de kloof is ook dan de moeite waard.
  • Het rustige en idyllische vissersdorpje Agios Nikitas dat ligt ingeklemd tussen bossen, valleien zandstranden en kliffen.
  • De Melissa kloof tussen Lefkas-stad en Sfakiotes: het is mogelijk om in twee richtingen door de kloof te wandelen (richting Kako Lagadi; ca. 30 minuten en richting Apetasti; ca. 20 minuten). De wandelingen zijn niet erg moeilijk of zwaar doordat er trappen en bruggetjes zijn aangelegd. De natuur waar u doorheen wandelt, is doorspekt met riviertjes, houten en stenen bruggetjes en zelfs oude windmolens.
  • De eilandjes Skorpios (privé-eigendom van de familie Onassis), Meganisi, Kastos, Kalamos, Madouri: vanuit de haven van Nidri vertrekken er verschillende boottochtjes naar of langs deze eilandjes. Als u geluk heeft, krijgt u misschien wel bezoek van dolfijnen die lekker met de boot meezwemmen of zelfs sprongen uit het water maken. Als u vanuit Nidri richting Meganisi vaart, is de kans op dolfijnen het grootst.
  • Authentieke bergdorpjes: deze dorpjes in de prachtig groene bergen tonen u veel meer het traditionele Lefkas dan de kustplaatsjes. Soms lijkt het wel of de tijd tientallen jaren geleden is stilgezet. De dorpjes Englouvi, Karya, Neochori en Vafkeri zijn zeker een bezoekje waard.
  • Vassiliki: havenstadje, omgeven door groene natuur, in het zuidwesten van Lefkas dat erg populair is bij visliefhebbers, surfers en zeilers. Van hieruit kunt u een pendelbootje nemen naar het adembenemend mooie Agiofili kiezelstrand. U kunt het strand ook met de auto bezoeken via een (gedeeltelijk geasfalteerd) zandweggetje. Nadat u de auto (betaald) heeft geparkeerd, komt u bij stenen trappen die steil afdalen naar het strand. Vergeet niet om bovenaan even stil te staan en het uitzicht te bewonderen. Het kristalheldere, turquoise water en de groene hellingen contrasteren prachtig met de witte kiezels en rood met witte rotsen.
  • Schitterende stranden die wat lastig te bereiken zijn: Mylos Beach (stevige wandeling van 20 minuten heen en terug), Porto Katsiki (100 trappen af- en weer opklimmen) en Egremni (de 350 trappen zijn afgesloten wegens schade door een aardbeving en het strand is nu alleen per boot bereikbaar) zijn de moeite die u moet doen, zeker waard. Vanuit de haven naar Vassiliki kunt u ook een boot nemen naar Porto Katsiki en/of Egremni (op ma/di/do/vr/zo; onder voorbehoud van wijzigingen) zodat u het trappenlopen kunt vermijden.
  • Makkelijk bereikbare en ook heel mooie stranden: Pefkoulia (met taverna), Kathisma (met strandtenten), Agios Nikitas (bij het gelijknamige dorpje), Gialos Beach, Kavalikefta (bij het dorpje Kalamitsi), Megali Petra en Avali
  • Cape Lefkada: het meest zuidelijke puntje van Lefkas met een oude (1890) vuurtoren. Niet alleen het uitzicht op Cape Lefkada, maar ook de trip er naartoe is prachtig.

Overnachtingen (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 8: Lefkas - vliegveld Preveza (ca. 40 tot 80 km)

U rijdt naar de luchthaven van Preveza, levert uw huurauto weer in en stapt op uw vlucht terug naar huis.

Dag tot dag:
Dag 1: Vliegveld Preveza - Lefkas (ca. 40 tot 80 km)
Dag 2-7: Lefkas
Dag 8: Lefkas - vliegveld Preveza (ca. 40 tot 80 km)

Op maat:
Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld langer op Lefkas blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland zijn er alleen directe vluchten naar Preveza vanaf Amsterdam. Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvlucht Preveza
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Ontdek Lefkas 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311