Fly Drive Authentiek Italie van Florence naar Napels Afbeelding Fly Drive Authentiek Italie van Florence naar Napels
Fly Drive Authentiek Italie van Florence naar Napels ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Italie

Fly Drive Authentiek Italie van Florence naar Napels

***

plane hotel car


13 Dagen

13-daagse Authentiek Italie Deze reis voert u van Florence tot Napels. De perfecte reisvorm om op een andere manier kennis te maken met het land, u zult genieten van de gastvrijheid en de heerlijkste streekgerechten die u onderweg zult proeven. Op het programma staan hoogtepunten als Florence en Rome, maar ook minder bekende regio's zoals bijvoorbeeld Le Marche en het meer van Bolsena.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt



13-daagse Fly Drive Authentiek Italie van Toscane naar Sorrento

Dag 1 Vertrek naar Pisa

U begint uw Fly Drive door Italie, van Toscane naar Sorrento door aan te vliegen op Pisa, waar u uw huurauto ophaalt. U rijdt in ongeveer een half uur naar uw eerste accommodatie in Toscane, waar u een aangenaam verblijf wacht.

Dag 2 Pisa en Lucca

Na een bezoek aan Pisa en Lucca, staat het mooie Florence op het programma. Hier verblijft u in een voormalig klooster, dat op loopafstand van de beroemde Ponte Vecchio brug gelegen is.

Lucca

Lucca is een middelgrote stad in het noordwestelijke deel van Toscane. Het is de hoofdstad en de grootste van de provincie Lucca. Het is een oude stad die al ver voor Christus is gesticht. Lucca komt voor het eerst voor in de geschiedenisboekjes in de derde eeuw voor Christus. Dit was de plaats waar Sempronius naartoe vluchtte nadat hij verslagen was door Hannibal.

Pisa

Pisa dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de scheve toren van Pisa. Deze toren is wereldberoemd en de reden dat Pisa ieder jaar weer druk bezocht wordt door toeristen. Naast de toren van Pisa, staan de andere belangrijkste bezienswaardigheden van de stad de Dom van Pisa, het Baptisterium en het Camposanto. Ook het stadscentrum herbergt fraaie gebouwen rond het Piazza dei Cavalieri.

Dag 3: Florence

Verrassend klein als het is, staat de stad Florence aan de rivier de Arno, bovenaan s werelds must-see lijst. Deze bakermat van de Renaissance en kunst op wereldklasse niveau, trekken vele reizigers aan. Florence (Firenze) is magnetisch en romantisch. Het stedelijk weefsel is nauwelijks veranderd sinds de Renaissance en de smalle straatjes roepen duizenden verhalen op.

Florence

Florence is de hoofdstad en de grootste stad van de regio Toscane. Daarnaast is het de populairste toeristische bestemming in de regio. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar de stad toe om er de vele kunstwerken en de schitterende architectuur met eigen ogen te aanschouwen.

Dag 4: Florence - Arezzo - Urbino

Na een bezoek aan Florence rijdt u via de Chianti-regio van Toscane, met prachtige uitzichten over de wijngaarden naar Umbrie. Geniet van de regionale gerechten en de heerlijke wijn in deze streek. Vanuit uw charmante hotel kunt u het kleine heuvelplaatsje Urbino bezoeken.

Urbino is een klein stadje in het noorden van de provincie Le Marche. In de geboortestad van belangrijke kunstenaars als Rafael en Donato Bramante kunt u het 15de-eeuwse Palazzo Ducale, met zijn opvallende torens aan de voorzijde, bekijken. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Duomo (hoofdkerk) en het Oratorium van St. Jan de Doper (Oratorio di S. Giovanni Battista), met daarin een goed bewaard gebleven frescoschildering van de gebroeders Jacopo en Lorenzo Salimbeni uit 1416. Het geboortehuis van Rafael Santi is ook nog te bezichtigen.

Urbino dankt zijn ontwikkeling aan de hertog van Montefeltro (die regeerde in de 15e eeuw) die naast rijk ook een grote kunstliefhebber was. Het Palazzo Ducale wat in zijn opdracht gebouwd werd illustreert de artistieke en intellectuele idealen van de Renaissance en er werd een beroep gedaan op alle beroemde kunstenaars en architecten uit die tijd.


Dag 5: Urbino - Gubbio

Na de mooie ritten zover door het zacht-warme en glooiende landschap van Toscane, steekt het door en door Middeleeuwse Gubbio, dat tegen de steile hellingen van Monte Ingino gebouwd is, sterk af.

Gubbio

In Gubbio is de middeleeuwse structuur goed bewaard gebleven. Het vormt een mooi stilleven met zijn doolhof van steegjes en trappen en huizen met terracotta dakpannen. Vanaf de moderne benedenstad klim je naar boven. Het lijkt of er geen einde komt aan de klim.

Dag 6 Gubbio - Orvieto

Vanaf Gubbio rijdt u in een kleine twee uur naar het zuiden naar het Hotel Palazzo Piccolomini (of nabijgelegen vergelijkbaar hotel) in de regio Lazio. Maak onderweg een tussenstop in Assisi om de Franciscus basiliek te bezoeken. Uw kleine viersterrenhotel biedt een comfortabele uitvalsbasis in het centrum van de dramatische Umbrische heuvelstad Orvieta en is slechts een paar minuten lopen van de prachtige kathedraal, die wordt beschouwd als een van de mooiste in Italie.

Dag 7 Orvieto - Meer van Bolsena

Na uw verblijf in Orvieto, reist u verder richting het meer van Bolsena. Maak een rondrit langs het prachtige, vulkanische meer van Bolsena en vergeet niet een bezoek te brengen aan het plaatsje Pitigliano, dat bestempeld is als een van de mooiste en meest pittoreske Middeleeuwse dorpjes van Italie en Montefiascone. U overnachtingshotel is gepland in het fort van Sorano met een unieke ligging.

Montefiascone

De stad Montefiascone is gelegen op een heuvel op 640 meter boven de zeespiegel aan de bovenkant van de krater van het Bolsena Lake. Vanaf deze strategische positie is er een adembenemend weids uitzicht over de Tyrrenian Zee tot aan de Maremma, van de Umbrische bergen tot de Cimini Bergen en vanaf de Tolfa bergen over het prachtige meer met zijn twee eilanden, Martana en Bisentina.

Dag 8 Sorano - Frascati, Rome

Vanaf het meer van Bolsena gaat de weg naar Rome. Voordat u Frascati binnenrijdt, kunt u twee prachtige tuinen en villas bezoeken in Tivoli -Villa dEste, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Ook Villa Adriana, een complex dat werd gebouwd voor de keizer Hadrianus en zelfs in zijn verwoeste staat een van de meest spectaculaire Romeinse tuinen biedt. Vanaf hier is het een korte rit naar uw hotel, Park Hotel Villa Grazioli, een prachtige accommodatie op een heuvelachtige locatie met uitzicht op Tivoli, Rome en de Tyrrheense Zee. De villa van de voormalige kardinaal is zorgvuldig gerestaureerd als een viersterrenhotel om zijn geschiedenis te combineren met moderne gemakken, in een gebied dat rijk is aan natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed.

Dag 9 Frascati - Rome

Het landschap rond Frascati en de andere Castelli Romani is zeer aantrekkelijk, met beboste heuvels, olijfgaarden en wijngaarden. De oude binnenstad van Rome, met monumenten en historische plaatsen die de geschiedenis van Italie en Europa van het Romeinse Rijk tot de 21e eeuw vastleggen, ligt op ca. 25km afstand van uw hotel.

Rome

Het echte Italiaanse leven lijkt hier wat verder weg te staan. Wie echter de grote bezienswaardigheden een beetje links laat liggen die kan ook in Rome genieten van La Bella Italia. De belangrijkste reden voor bezoekers om Rome te bezoeken blijft echter de vele historische bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romana en het Pantheon.

Dag 10 Rome - Sorrento/Vico Equense

Na twee nachten in Latium verbleven te hebben, rijdt u in ca. drie uur in zuidelijke richting naar de eindbestemming van deze reis, Sorrento aan de schilderachtige Amalfi kust. U brengt hier drie nachten door, zodat u ruim de tijd heeft om te genieten van de dramatische kustlijn en de azuurblauwe zee van de Amalfi kust, die het hele jaar door een mild en uitnodigend klimaat biedt. Hier kunnen Moorse en Byzantijnse historische invloeden worden gezien.

Dag 11 Sorrento en de Amalfi kust

De omgeving van de Amalfi kust wordt omringd door kleurrijke bougainvillaea en citroenboomgaarden die op de bloeiende groene heuvels en tegen de granieten kliffen aangroeien, terwijl het leven in de kleine dorpjes verder gaat op dezelfde ongehinderde manier zoals het dat eeuwenlang heeft gedaan. Sorrento is een van de gezelligste plaatsen aan de Golf van Napels met vele terrasjes en winkels en een magnifiek uitzicht over de Golf van Napels.

Dag 12 Vesuvius, Pompei en Capri

Uiteraard is een bezoek aan de Vesuvius en de stad Pompei een must in deze regio. Vanuit uw hotel heeft u een prachtig uitzicht op de vulkaan. Ook een overtocht naar het mooie eiland Capri is een absolute aanrader.

Vesuvius en Pompei

Een bezoek aan de beroemde vulkaan de Vesuvius mag niet ontbreken. In de middag kunt u een kijkje nemen in Pompei: Als je door de straten van Pompei loopt beleef je echt de sfeer van een antieke Romeinse stad. Je kan er marktpleinen, badhuizen, amfitheaters, tavernes, villa's met fresco's en een bordeel bezoeken. De hele site is enorm groot. Er is tot op heden maar twee derde opgegraven. Op dit moment is men alleen nog maar aan het restaureren.

Capri

Capri mag misschien bekend staan als heerlijke zomerbestemming (met fijne stranden, een azuurblauwe zee en citroenbomen), maar ook in de winter is het eiland een heerlijke plek om even helemaal op te laden. Met een beetje geluk schijnt het zonnetje volop en is het nog warm genoeg om op een terrasje een cappuccino of cocktail te drinken

Dag 13 Terugreis

Na een prachtige reis, levert u uw auto in op de luchthaven van Napels en vliegt u terug naar Nederland.

Hoogtepunten

  • Florence
  • Pisa en Lucca
  • Urbino
  • Gubbio
  • Assisi
  • Orvieto en Montefiascone
  • Sorano en Pitigliano
  • Frascati en Rome
  • Sorrento en Capri
  • Vesuvius en Pompei

Deze 13-daagse Fly Drive is inclusief

  • Vluchten Amsterdam - Pisa en Napels - Amsterdam
  • Luchthavenbelasting
  • 12 overnachtingen in 3- of 4sterren hotels
  • dagelijks ontbijt
  • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

Huurauto, categorie Small Ongelimiteerde kilometers (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen Schadeverzekering (CDW) Diefstalverzekering (TP) Terugbetaling eigen risico Dekking glas-banden-bodem-dakschades 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

Onder het tabblad Extra info vindt u de route van de reis en de hotelaccommodaties, waar u gedurende deze fly drive zult verblijven. I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

  • Heenvlucht naar Pisa
  • Terugvlucht vanuit Napels


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Authentiek Italie van Florence naar Napels 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311