Mexico Guatamala en Belize Afbeelding Mexico Guatamala en Belize
Mexico Guatamala en Belize ***
Bestemming: Mexico - Rondreis Mexico

Mexico Guatamala en Belize

***

Een 21 daagse rondreis startend in Mexico Stad. De reis voert langs de diverse hoogtepunten van zowel Mexico, Guatemala als Belize. De eeuwenoude culturen van Mayas en Azteken, het Spaans koloniaal verleden gecombineerd met schitterend natuurschoon maken deze reis onvergetelijk.

Hotel o.b.v. Volgens programma



Mexico, Guatemala & Belize

21 dagen / 20 nachten

groepsrondreis

Een 21 daagse rondreis startend in Mexico Stad. De reis voert langs de diverse hoogtepunten van zowel Mexico, Guatemala als Belize. De eeuwenoude culturen van Mayas en Azteken, het Spaans koloniaal verleden gecombineerd met schitterend natuurschoon maken deze reis onvergetelijk.

Dag 1: Amsterdam - Mexico Stad

In de namiddag aankomst in Mexico Stad met aansluitend vervoer naar het hotel.

Dag 2: Stadstour & Teotihuacan

In de ochtend wordt de stad verkend. U bezoekt het grootste plein van het westelijk halfrond met het Nationaal Museum, de kathedraal en als de tijd het toelaat de archeologische vindplaats van de Templo Mayor. In de middag worden de Teotihuacan ruines bezocht, een van de hoogtepunten van uw bezoek aan Mexico. Kuier langs de Avenue van de Doden en beklim de Zon- en Maan piramides met schitterende panorama's.

Dag 3: Mexico - Oaxaca

Vandaag verlaat u Mexico Stad en gaat u naar Oaxaca. De stad Oaxaca heeft een koloniaal karakter. Het Zocalo staat bekend om de schitterende atmosfeer, mede vanwege de vele Marimba bands. Nabij het centrum vindt u een van Mexico's bekendste barok kerken, de Santa Domingo. In het naast de kerk gelegen Santa Domingo Museum treft u vele vondsten van de nabij gelegen Monte Albanaan, ooit een vesting van de Zapotec.

Dag 4: Monte Alban

Monte Alban is gelegen op de top van een heuvel enkele kilometers van Oaxaca. Eens was dit het centrum van de Zapotec beschaving. Vanaf Monte Alban heeft u een schitterend uitzicht over de valleien van Oaxaca. In de middag bezoeken we Mitla met de Mixtec ruines en Oaxaca's koloniale centrum.

Dag 5: Oaxaca - Chiapa de Corzo

De provincie Chiapas staat bekend om zijn mythische Indiaanse cultuur en de prachtige natuur. De reis neemt de hele dag in beslag.

Dag 6: Chiapa de Corzo - Palenque

In de ochtend wordt de Sumidero Canyon bezocht. Er bestaat de mogelijkheid om een 2-uur durende boottocht door de canyon te maken. De wanden van de canyon zijn zo'n 1000 meter hoog. Bekijk de zonnebadende krokodillen en de spelende apen in de bomen. In de middag reist u naar Palenque.

Dag 7: Palenque - San Cristobal

De archeologische zone van Palenque is voor velen de hoofdreden voor de reis naar Mexico. De ongelooflijke Maya architectuur gecombineerd met de ligging in de jungle maken dit bezoek zeer speciaal. In de middag wordt de reis vervolgd naar San Cristobal met onderweg een bezoek aan de watervallen van Aqua Azul.

Dag 8: Chamula en Zinacantan

De Tzotzil Indianen van de hooglanden van Chiapas behoren tot de Mayas. Hun oude gebruiken zijn vermengd met de katholieke gebruiken van de Spanjaarden. Het resultaat is van deze vermenging kan worden beleefd in San Juan Chamula waar de lokale kerk wordt gebruikt voor in leen houden de oude rituelen. Een andere attractie van Palenque zijn de kleurrijke jurken van de dames.

Dag 9: San Cristobal - Panajachel

Vandaag verlaten wij Mexico en wordt de reis vervolgd naar Guatemala. Panajachel ligt aan een meer, dat door veel mensen als de mooiste ter wereld wordt beschouwd. Omringd door drie vulkanen en 12 Indiaanse dorpjes heft het meer een zeer mythische uitstraling.

Dag 10: Chichicastenango

Eeuwenlang heeft de Maya bevolking markten georganiseerd voor het verkopen van hun producten. Een van de belangrijkste markten is die van Chichicastenango. De markt wordt nog steeds elke zondag en donderdag georganiseerd. De Maya's dalen van de omringende bergen af om hun fruit, groenten en ambachtelijke producten te verkopen. Vergeet niet om ook de lokale kerk te bezoeken.

Dag 11: Panajachel - Atitlan - Antigua

Alvorens de reis te vervolgen naar de oude hoofdstad van Guatemala, Antigua, wordt er nog een boottocht over het meer gemaakt. Diverse Indiaanse dorpjes worden bezocht en misschien ontmoeten we de locale Maya godheid Maximon. Vanwege zijn spreekwoordelijk slechte humeur is het raadzaam alcohol en sigaretten mee te nemen om hem gunstig te stemmen.

Dag 12: Antigua

Antigua was vroeger de Spaande hoofdstad van Centraal Amerika. Na een aardbeving werd de hoofdstad verplaatst naar Guatemala City. Het gevolg is geweest dat het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan. Gecombineerd met de invloed van de omringende culturen en het uitzicht op de omringde vulkanen is Antigua een van de hoogtepunten van de reis.

Dag 13: Antigua - Rio Dulce

De hooglanden worden verlaten en wij dalen af naar de Carribische kust van Guatemala. De overnachting is in Rio Dulce. Het fort San Felipe werd ooit gebouwd door de Spanjaarden om hun bezittingen te beschermen tegen de piraten.

Dag 14: Rio Dulce - Flores

Alvorens naar Flores te vertrekken wordt er nog een bezoek gebracht aan het creoolse dorpje Livingstone. Het dorpje is ooit gesticht door ontsnapte slaven en heeft bepaald een creoolse cultuur. De bootocht naar Livingstone door het La Golfete natuur park is fascinerend.

Dag 15: Tikal

Tikal bevindt zich op circa 1 uur rijden vanuit het schilderachtige dorpje Flores. Tikal is de belangrijkste archeologische vindplaats van Guatemala. Gelegen in de jungle geeft u dit tevens de mogelijkheid om door het maagdelijke tropische regenwoud te wandelen.

Dag 16: Flores - Caye Caulker

Per bus gaat u vandaag naar Belize City, niet de hoofdstad van Belize maar wel de grootste stad van deze kleine staat. Vanuit Belize City gaat u per water taxi naar Caya Caulker. Het feit dat het enige gemotoriseerde voertuig gebruikt wordt voor de distributie van het lokale 'Beliken' bier is het bewijs van de ontspannen sfeer van het eiland. Relax en geniet.

Dag 17: Caye Caulker

Caye Caulker ligt voor de kust van Belize en is een van de voornaamste toeristische bestemmingen. Het eiland is perfect voor snorkelen en duiken, daar het een van de grootste riffen van de wereld heeft. Caye Caulker is een eiland voor de kust van Belize. Op het eiland kunt u heerlijk relaxen en genieten van een koel drankje.

Dag 18: Caye Caulker - Playa del Carmen

In de ochtend verlaat u Caye Caulker en Belize. In de namiddag aankomst in Playa del Carmen.

Dag 19: Playa del Carmen

De dagen dat Playa del Carmen een lui vissersplaatsje was, zijn al lang voorbij. Het is nu een levendige badplaats met vele winkels, restaurants en bars aan 5th Avenue.

Dag 20: Playa del Carmen - Amsterdam (via Mexico Stad)

Cancuns International airport ligt op ongeveer 55 minuten van Playa del Carmen.

Dag 21: Aankomst Amsterdam

In de loop van de dag komt u aan in Amsterdam.

Inclusief

  • Vliegreis Amsterdam - Mexico Stad // Cancun - Mexico Stad - Amsterdam
  • Maaltijden volgens programma
  • Excursies volgens programma
  • Nederlandstalige reisleiding

Exclusief

  • Eventueel ontbijtpakket
  • Fooien (ca. 50,00 per persoon)

Optioneel bij te boeken

  • Verlenging in Playa del Carmen is op aanvraag mogelijk op basis van beschikbaarheid.

Bezetting

  • Minimaal 10 pers / maximaal 20 pers.

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Mexico Guatamala en Belize 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311