Mayan Kingdom Afbeelding Mayan Kingdom
Mayan Kingdom
Bestemming: Mexico - Rondreis Mexico

Mayan Kingdom


Tijdens de autorondreis Mayan Kingdom doet u de hoogtepunten van de streek Yucatan aan. Dit gebied was het land van de Mayas voor de Spaanse overheersers. U kunt enkele beroemde tempels bewonderen, maar ook het leven van de hedendaagse Mayas. De rondreis leidt u tevens door de prachtige natuur van Yucatan.

Rondreis o.b.v. Logies



Tijdens de autorondreis Mayan Kingdom doet u de hoogtepunten van de streek Yucatan aan. Dit gebied was het land van de Mayas voor de Spaanse overheersers. U kunt enkele beroemde tempels bewonderen, maar ook het leven van de hedendaagse Mayas. De rondreis leidt u tevens door de prachtige natuur van Yucatan.

Van dag tot dag:

Dag 1 Cancun:

Aankomst in Cancun. Op de luchthaven van Cancun neemt u de huurauto in ontvangst. U overnacht in Cancun.

Dag 2 Cancun - Chetumal (ca. 380 km):

U rijdt vanuit Cancun naar Chetumal, een grensstadje. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de ruines van Tulum, de enige Mayastad aan de kust met een mooi uitzicht op de Caribische zee. U passeert tevens Bacalar, met een mooi meer. Een paar kilometer verder dan Bacalar ligt de Spaanse nederzetting Chetumal, waar u overnacht.

Dag 3 Chetumal - Palenque (ca. 490 km):

Vanuit Chetumal rijdt u naar Palenque, waar prachtige Maya tempels liggen, diep verscholen in de jungle. Deze ruines zijn ongetwijfeld de mooiste opgravingen uit de Maya periode. U komt langs de plaatsjes Kohunlich en Becan. Ook in deze plaatsjes zijn Maya ruines te vinden.

Dag 4 Palenque:

Deze dag verblijft u in Palenque en omgeving. Als u op de derde dag geen tijd heeft gehad om de indrukwekkende opgravingen van Palenque te bezoeken kunt u ervoor kiezen deze vandaag te bezichtigen. Dit prachtige Maya complex ligt midden in het tropisch regenwoud, op een hoogte van ca. 2000 m. Vanaf de bovenste verdieping van het observatorium heeft u een onbeschrijflijk uitzicht over de jungle. Maar u kunt ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende watervallen van Agua Azul en als het weer het toelaat hier een heerlijke duik nemen.

Dag 5 Palenque - Campeche (ca. 380 km):

Via de Golf van Mexico rijdt u naar Campeche. Onderweg kunt u heerlijk zonnen en zwemmen in de Golf van Mexico. Campeche is een Spaanse nederzetting die rond 1540 werd gebouwd op de plaats van een voormalig Maya vissersdorp. Doordat de stad een belangrijke doorvoerhaven van goederen richting Cuba en Europa werd, was de stad aantrekkelijk voor piraten. Na een verschrikkelijke aanval door piraten werd overgegaan tot het bouwen van stadsmuren van 3.5 m dik. De bouw duurde 18 jaar en had tot gevolg dat Campeche een van de best verdedigde steden van het Spaanse rijk werd. Tegenwoordig staat een deel van de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 6 Campeche - Merida (ca. 280 km):

Vandaag rijdt u via Edzna, Kabah en Uxmal naar de koloniale stad Merida. Uxmal staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt onder andere het Nonnenhuis en de Piramide van de Tovenaar. Volgens een oude legende heeft Uxmal zijn omvang en rijkdom te danken aan een dwerg die over magische krachten beschikte. Hij zou de Piramide van de Tovenaar in 1 nacht gebouwd hebben!

Dag 7 Merida:

Een gehele dag in Merida. Deze stad is in 1542 gesticht en heeft haar koloniale karakter goed bewaard. U vindt hier vele prachtige gebouwen die herinneren aan de Spaanse overheersing. In het centrum, rondom de zocalo, het hoofdplein, bevinden zich de meeste bezienswaardigheden. Merida staat ook bekend om de vele, goedkope souvenirs die je er kunt kopen.

Dag 8 Merida - Cancun (ca. 320 km):

Vandaag rijdt u terug naar Cancun, waar u de huurauto inlevert. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan de beroemde Maya tempels van Chichen Itza, een van de mooiste archeologische vindplaatsen in Mexico. Deze voormalige Maya-hoofstad is in goede staat aangetroffen en wordt beschouwd als het centrum van de Maya-beschaving. U ziet hier onder andere de fascinerende hoofdpiramide 'El Castillo', de Jaguar tempel en de Tempel van de krijgers.

Kamertypes:

1-persoonskamer:

  • [1A] + Standaard type
  • [1B] + Superieur type

2-persoonskamer:

  • [2A] + Standaard type
  • [2B] + Superieur type
  • [3A] + Standaard type
  • [3B] + Superieur type

Vertrekdata:

Dagelijks.

Minimum aantal deelnemers:

Voor de autorondreis geldt geen minimum aantal deelnemers.

Inbegrepen:

  • 7 overnachtingen in middenklasse hotels
  • Handboek met routebeschrijving en handige tips voor onderweg

Niet inbegrepen:

  • Huurauto
  • Alle overige uitgaven van persoonlijke aard

Bijzonderheden:

Wijzigingen in het programma voorbehouden. Na deze rondreis is het mogelijk een strandverlenging te boeken. De door u gewenste combinatie van rondreis en strandverlenging kunt u tijdens te boeking opgeven in het vrije keuzeveld. Voor de borg van de auto is een creditcard verplicht.

Boekingscode: N



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Mayan Kingdom 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311