17daagse rondreis Hoogtepunten van Nepal Afbeelding 17daagse rondreis Hoogtepunten van Nepal
17daagse rondreis Hoogtepunten van Nepal ***
Bestemming: Bagmati - Rondreis

17daagse rondreis Hoogtepunten van Nepal

***

De mysterieuze sfeer rondom de crematies aan de Bagmati rivier in Pashupatinath, de spanning bij het spotten van een neushoorn tijdens een safari door het Chitwan National Park en de prachtige natuur tijdens een trek door de bergen. Tijdens deze complete rondreis bezoeken we alle hoogtepunten van Nepal en maken we tevens een eenvoudige trek door de bergen rondom Pokhara.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1-2 - Amsterdam - Kathmandu

Op de eerste dag vertrekt u aan het einde van de dag naar Kathmandu. Aankomst is de volgende dag . Na aankomst op de luchthaven van Kathmandu volgt de transfer naar het eerste overnachtingshotel waar u twee nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3 - Kathmandu - Patan - Kathmandu

  • Reisafstand 30.0 km

Vandaag begint de rondreis dan echt. In de ochtend maken we een stadstour door Kathmandu en bezoeken we alle hoogtepunten van deze historische stad. We bezoeken het Durbar Square met diverse tempels en paleizen, waaronder de Kumari tempel, de verblijfplaats van de godin van de maagdelijkheid. Het uitverkoren meisje woont in de tempel en met een beetje geluk kunt u een glimp van haar opvangen achter het raam. Daarna rijden we naar de stupa van Swayambhunath met de alziende ogen van Boeddha, die alle vier de windrichtingen goed in de gaten houden. Het is het oudste Boeddhistische tempelcomplex in de Kathmandu vallei en ligt op een heuvel twee kilometer buiten de stad. Swayambhunath staat ook wel bekend als de apentempel vanwege de grote hoeveelheid apen die er rondlopen. In de middag steken we de rivier over en bezoeken we een van de andere koningssteden, Patan, bekend vanwege het Durbar Square met indrukwekkende tempels en paleizen.(Verzorging inclusief ontbijt).

Dag 4 - Kathmandu - Nuwakot

  • Reisafstand 86.0 km
  • Reisduur 4.0 uur

Vandaag rijden we naar Nuwakot. Nuwakot is een afgelegen dorpje waar nauwelijks gemotoriseerd verkeer is en waar bijna geen toeristen komen. U kunt hier dus kennismaken met het echte Nepalese leven. We verblijven hier in The Famous Farm, een eenvoudige, maar zeer sfeervolle accommodatie met gedeelde sanitaire faciliteiten. Vanmiddag kunt u op eigen gelegenheid kennismaken met dit lieflijke dorpje en haar bewoners en mooie wandelingen maken in de omgeving. (Verzorging inclusief ontbijt, lunch en diner).

Dag 5 - Nuwakot - Chitwan National Park

  • Reisafstand 161.0 km
  • Reisduur 6.0 uur

Na het ontbijt rijden we van Nuwakot naar het Chitwan National Park. Deze rit neemt aardig wat tijd in beslag, maar dat is niet erg want we rijden door een mooie omgeving en er is dus genoeg te zien. Onderweg hebt u optioneel de mogelijkheid om een rafttocht te maken (betaling ter plaatse). In de middag komen we aan in Chitwan. Na de lunch maken we met de ossenwagen een ritje naar een lokaal dorp. s Avonds is er in het hotel een diavoorstelling of een cultureel programma. We verblijven twee nachten net buiten Chitwan National Park. (Verzorging: inclusief ontbijt, lunch en diner).

Dag 6 - Chitwan National Park

Een uitgebreide verkenning van het nationale park staat voor vandaag op het programma. We gaan op safari en proberen dicht bij de neushoorns te komen. In de namiddag maken we een kanotocht (indien de waterstand dit toelaat), een wandeling door het park om vogels te bekijken en bezoeken we tot slot het olifantenfokcentrum. (Verzorging: inclusief ontbijt, lunch en diner).

Dag 7 - Chitwan National Park- Pokhara

  • Reisafstand 170.0 km
  • Reisduur 6.0 uur

Vroeg in de ochtend maken we nog een wandeling door het park om vogels te bekijken. We vervolgen onze reis naar Pokhara waar we in de middag aankomen en de komende drie nachten zullen verblijven. De rest van de middag is ter vrije besteding. U kunt een bootje huren en naar het eilandje met een tempel in het meer varen, een wandeling maken of een terrasje pakken.(Verzorging: inclusief ontbijt).

Dag 8-11 - Trekking

  • Reisafstand 49.0 km

Vanaf vandaag gaan we de 4-daagse Presidents Trek lopen. U laat de bagage die u niet nodig heeft voor de trekking achter in het hotel. U hoeft dus alleen kleding, goede wandelschoenen en uw persoonlijke spullen mee te nemen. Wij adviseren u deze in tassen te doen en niet in harde koffers, omdat dit makkelijker dragen is voor de dragers. Tijdens de trekking overnacht u in tenten. Uw tent, matras, slaapzak en maaltijden worden door ons verzorgd. De laatste nacht slaapt u weer in een hotel in Pokhara waar u rustig bij kunt komen van alle indrukken van de trekking. Deze vierdaagse trektocht leidt door een prachtig gebied in de omgeving van Pokhara, met interessante dorpen, een prachtige natuur en fantastische uitzichten op de besneeuwde bergen.Geniet van de mooie vergezichten en de in de verte gelegen pieken van de Annapurnas. 1 Pokhara - Bhaisekharka Vanuit Pokhara wordt u naar Bhumdi gebracht, het beginpunt van de tocht. Het pad loopt klimmend omhoog door het dorpje Chettii/Bahun. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op de Annapurnas. Na de lunch loopt u rustig door naar Bhaisekharka waar u vannacht kampeert. (Verzorging: inclusief lunch en diner). 2 Bhaisekharka - Bhadaure U vervolgt de tocht en loopt door verschillende landschappen en een bos vol met vogels en orchideeen. U klimt verder naar de heuvelrug. Eenmaal boven kunt u bijkomen op een chautara, een rustplaats. Na de lunch loopt u via Panchase Bhanjyang naar Bhadaure, waar de tent voor u klaarstaat. (Verzorging: inclusief ontbijt, lunch en diner) 3 Bhadaure - Austrian Camp Na het ontbijt daalt u af naar het dorpje Khare waar de lunch wordt geserveerd. Hierna volgt een vrij lange klim door bossen met rododendrons voordat u de bergkam bereikt. U kampeert op een open plek in het bos. Vanaf de kampeerplek heeft u een goed uitzicht op het Annapurna gebergte. (Verzorging: inclusief ontbijt, lunch en diner). 4 Austrian Camp - Dhampus Phedi - Pokhara Vandaag vroeg op voor de adembenemende zonsopgang. U daalt af naar Damphus Pehdi waar de tocht eindigt. Van hieruit wordt u terug naar Pokhara gebracht. (Verzorging: inclusief ontbijt en lunch).

Dag 12 - Pokhara

Deze dag is vrij te besteden. (Verzorging: inclusief ontbijt).

Dag 13 - Pokhara - Bandipur

  • Reisafstand 76.0 km
  • Reisduur 2.5 uur

Vandaag reizen we van Pokhara naar Bandipur, waar we rond de lunch zullen arriveren. Bandipur is een leuk, authentiek Newari dorp en een oase van rust omdat er nauwelijks gemotoriseerd verkeer is. Het is nog relatief onbekend bij toeristen en u staat hier dan ook midden in het echte Nepalese leven. Op tien minuten lopen van het dorpje ligt een plateau vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Himalaya en het dal. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. We verblijven hier in the Old Inn, nog niet zo lang geleden een ruine, maar nu volledig gerestaureerd en verbouwd tot een eenvoudige maar sfeervolle guesthouse met gezamenlijke sanitaire faciliteiten. (Verzorging: inclusief ontbijt, lunch en diner).

Dag 14 - Bandipur - Nagarkot

  • Reisafstand 173.0 km
  • Reisduur 6.0 uur

Na het ontbijt nemen we afscheid van Bandipur. De dag eindigt vandaag in Nagarkot, waar we kunnen genieten van een spectaculaire zonsondergang. (Verzorging: inclusief ontbijt).

Dag 15 - Nagarkot - Bhaktapur - Kathmandu

  • Reisafstand 32.0 km
  • Reisduur 2.0 uur

Vandaag vroeg op om de zonsopgang te zien, waarbij de zonnestralen een voor een de besneeuwde bergtoppen oplichten. Daarna rijden we naar de derde en laatste koningsstad, Bhaktapur, een middeleeuws stadje waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De dag eindigt met een vrije middag in Kathmandu, waar u de laatste souvenirs kunt kopen voordat u morgen weer naar Nederland vertrekt. (Verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 16 - Kathmandu -Amsterdam

Na het ontbijt bezoeken we nog de laatste bezienswaardigheden van Kathmandu: Bodnath en Pashupatinath. Bodnath is een stupa de zeven kilometer ten oosten van het centrum van Kathmandu ligt. De stupa is 500 jaar oud en oefent een grote aantrekkingskracht uit op de pelgrims en vluchtelingen uit Tibet. De stupa ligt op een mooi rond plein en wordt omgeven door een circelvormig dorpje. Pashupatinath is een tempel die gelegen is aan de heilige Bagmati rivier, waar veel mensen gecremeerd worden omdat ze geloven dat ze zo de cyclus van wedergeboorte kunnen doorbreken. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (Verzorging: inclusief ontbijt).

Dag 17 - Amsterdam

Aankomst op Schiphol.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

17daagse rondreis Hoogtepunten van Nepal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311