Prachtige omgeving met Fjorden Gletsjers en Dalen Afbeelding Prachtige omgeving met Fjorden Gletsjers en Dalen
Prachtige omgeving met Fjorden Gletsjers en Dalen
Bestemming: Rondreizen Noorwegen - Fly Drive Noorwegen

Prachtige omgeving met Fjorden Gletsjers en Dalen


plane hotel car


12 Dagen

Het Lillehamer gebied zou al bewoond zijn geweest in de Noorse ijzertijd. Rond 1150 begon men met de bouw van het houtenkerkje (staafkerk) Garmo . In de omgeving bevonden zich ook enkele boerderijen in het dal wat Birkebeiner wordt genoemd. Langs deze route werd de toenmalige toekomstige koning Haakon IV van Noorwegen in 1204 naar Nidaros vervoerd. De plek werd ook vermeld in 1390 als een plek waar bijeenkomsten werden gehouden. In de 18e eeuw had het een levendige handelsplaats, en kreeg ook de rechten van handelsstad, maar op 7 augustus 1827 kreeg het daadwerkelijk stadsrechten.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1 en 2: Amsterdam - Oslo - Gol, ca. 250 km

U vliegt vandaag per rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Oslo, waar u de huurauto in ontvangst neemt. Vervolgens rijdt u naar Gol. Zuidwestelijk van Gol ligt de Hardangervidda, het op één na grootste Nationale Park van Noorwegen. De hoogvlakte ligt grotendeels boven de boomgrens. Met haar vele bergmeren is het een paradijs voor wandelaars. In de omliggende plaatsen Geilo en Hemsedal zijn in de zomer vele outdoor activiteiten mogelijk.

Dag 3: Gol - Bergen, ca. 315 km

Na een stop bij de Vøringfoss waterval gaat u over de brug over de de Hardangerfjord op weg naar de oude Hanzestad Bergen, uniek gelegen tussen zeven bergen en zeven fjorden. Bezienswaardig zijn de vismarkt en de oude koopmanshuizen aan de levendige kade Bryggen, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Dag 4 en 5: Bergen - Leikanger, ca. 200 km

Na een koffie- of lunchstop in het leuke plaatsje Voss neemt u de lokale ferry over de Sognefjord. U verblijft komende twee nachten in Leikanger, prachtig aan de fjord gelegen. U kunt vanuit Leikanger naar de staafkerk van Borgund, naar Sogndal of Fjaerland.

Dag 6: Leikanger - Loen, ca. 150 km

Vandaag staat een mooie route langs de Jostedalsbreen en Briksdalsbreen op het programma. Twee gletsjers die u een aantal mooie foto's zullen opleveren.

Dag 7: Loen - Ålesund, ca. 175 km

Via Dalsnibba, waar u bij helder weer een schitterend uitzicht heeft, rijdt u naar Geiranger. Daar gaat u aan boord van de ferry door de Geirangerfjord (excl.). Deze 16 km lange fjord staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege haar uitzonderlijke schoonheid. Het eindpunt van vandaag is het leuke havenstadje Ålesund.

Dag 8: Ålesund - Dombås, ca. 220 km

In 1904 werd het centrum van Ålesund door een grote brand verwoest maar met Europese steun werd de stad weer opgebouwd in de heersende 'Jugendstil'. Via Åndelsnes en het Romsdal gaat de reis verder naar Dombås.

Dag 9: Dombås - Lillehammer, ca. 175 km

Geniet van het mooie Gudbrandsdal terwijl u richting Lillehammer gaat. Hier kunt u het openluchtmuseum Maihaugen bezoeken, met meer dan honderd historische gebouwen. Vanaf de Olympische springschans heeft u een schitterend uitzicht over Lillehammer en het Mjøsameer.

Dag 10 en 11: Lillehammer - Oslo, ca. 225 km

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen is een trendy stad met als trekpleisters het havengebied Aker Brygge, prima winkelmogelijkheden in de Karl Johansgate, het Koninklijk Paleis en het Vigeland beeldenpark met werken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. U verblijft hier twee nachten.

Dag 12: Oslo - Amsterdam

Uw rondreis eindigt vandaag. U rijdt terug naar de luchthaven van Oslo waar u de huurauto inlevert en terugvliegt naar Amsterdam.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar Oslo v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Prachtige omgeving met Fjorden Gletsjers en Dalen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311