Panamerican Highway Afbeelding Panamerican Highway
Panamerican Highway
Bestemming: Rondreizen Panama - Fly en Drive

Panamerican Highway


plane hotel

Bent u op zoek naar afleiding, avontuur en nieuwe indrukkenDan is dit een uitstekende combinatie van spannende self-driving, schilderachtige bus transfers, prachtige stranden, ongerepte regenwouden en spannende kosmopolitische steden. De Pan-Amerikaanse snelweg is een wegennetwerk van bijna 48.000 kilometers in totaal. Deze fascinerende weg leidt van Alaska in Noord-Amerika helemaal naar Chili in...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Panamerican Highway

Costa Rica & Panama

15 Dagen / 13 Nachten

Bent u op zoek naar afleiding, avontuur en nieuwe indrukkenDan is dit een uitstekende combinatie van spannende self-driving, schilderachtige bus transfers, prachtige stranden, ongerepte regenwouden en spannende kosmopolitische steden. De Pan-Amerikaanse snelweg is een wegennetwerk van bijna 48.000 kilometers in totaal. Deze fascinerende weg leidt van Alaska in Noord-Amerika helemaal naar Chili in Zuid-Amerika. Volgens het Guinness World Records is de Panamerican Highway s werelds langste berijdbare weg. Dit programma voert u langs een gedeelte van de Panamericana van Panama City naar San Jose. Geniet van het bijzondere traject dat we voor u hebben uitgezocht.

Dag 1 Aankomst in Panama Stad

Nadat u bent aangekomen in Panama, zal onze vertegenwoordiger u ophalen op het vliegveld en u naar uw hotel brengen . U kunt uw vrije avond gebruiken om te ontspannen bij het hotel of uit eten gaan in een van de heerlijke restaurants van de stad of genieten van het bruisende nachtleven van de kosmopolitische hoofdstad.

Overnachting in Tryp hotel Standaard Kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 2 Panama Stad Tour

Vandaag zult u Panama Stad verkennen en meer leren over de fascinerende geschiedenis van de hoofdstad. Deze stadswandeling leidt u naar indrukwekkende plekken, zoals de wolkenkrabbers, de chique herenhuizen en een traditionele markt. Vervolgens ziet u het koloniale deel van de stad, de zogenaamde Casco Antiguo. Daar kunt u verschillende historische gebouwen, pleinen en een prachtige kerk zien. Ontdek de dijk van waar u een indrukwekkend uitzicht heeft op zowel de skyline van de stad als het kanaal. Om de tour af te ronden stopt u bij de Miraflores sluizen van het Panamakanaal. Hier is te zien hoe de enorme schepen 16 meter worden verlaagd of opgeheven. U zult daarna vast begrijpen waarom het Panamakanaal een technisch meesterwerk wordt genoemd.

Overnachting in Tryp hotel Standaard Kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 3 Panama City - Playa Blanca

Vandaag ontvangt u uw huurauto bij het hotel. Na een korte briefing kan uw rijdende avontuur beginnen in noorderlijke richting op de Panamericana. Na een mooie rit van ongeveer 90 minuten bereikt u Fallaron en het moderne Sheraton Bijao Resort, uw huis voor de komende twee nachten. Hier kunt u genieten van een vrije middag en ontspannen in het resort.

Overnachting in het Sheraton Bijao Resort, Deluxe Kamer, all-inclusive.

Dag 4 Playa Blanca

Vrije dag in het Sheraton Bijao Resort. In het hotel waar u verblijft kunt u deelnemen aan een van de vele activiteiten die bij het resort te doen zijn of neem uw auto en verken het prachtige bergdorpje El Valle op ongeveer 45 minuten afstand.

Overnachting in het Sheraton Bijao Resort, Deluxe Kamer, all-inclusive.

Dag 5 Playa Blanca - Chitre

Vandaag rijdt u via de Pan-Amerikaanse Highway door het hart van Panama. Het binnenland wordt zelden bezocht door toeristen, maar is bijzonder interessant. Bijna alle folkloristische tradities van Panama zijn namelijk afkomstig uit deze regio. Na 2 - 3 uur rijden bereikt u Divisa en rijdt u vervolgens door naar Chitre. Hier heeft u een vrije middag om de culturele en natuurlijke schatten van het Azuero schiereiland te verkennen.

Overnachting in het Cubita Boutique Resort & Spa, Standaard Kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 6 Chitre - Boquete

Na het ontbijt begint u aan een rit van 4 uur over de Pan-Amerikaanse Highway naar David, de op een na grootste stad van het land. Daar slaat u rechtsaf. Geniet van de prachtige rit bergop naar Boquete, het bergdorp van de eeuwige lente. Hier heeft u een vrije middag om het dorp en de mooie omgeving te ontdekken.

Overnachting in Finca Lerida, Deluxe kamer, inclusief ontbijt.

Dag 7 Boquete Panorama en Coffee Tour

Uw programma van vandaag zal u leiden naar een panoramische tour in en rond Boquete. U zult een koffieplantage bezoeken en meer informatie verkrijgen over het proces van groeien, oogsten en het branden van koffie bonen. Uw gids zal blij zijn om uw vragen te beantwoorden. Boquete staat bekend om de koffie die als een van de lekkerste ter wereld wordt beschouwd. Aan het eind van de tour is er de kans om de verschillende soorten te proeven. Lunch wordt geserveerd tijdens de tour.

Overnachting in Finca Lerida, standaard kamer met ontbijt inbegrepen.

Dag 8 Boquete - David - Paso Canoas - Lapa Rios

Vandaag rijdt u terug naar David en brengt u uw huurauto terug naar de luchthaven. Daarna haalt onze vertegenwoordiger u op en brengt u naar de Costa Ricaanse grens in Paso Canoas, waar uw paspoort zal worden gecontroleerd. Wees u ervan bewust dat in het in Costa Rica een uur vroeger is dan in Panama! De reis vervolgt zich naar Golfito.

Er volgt een mooie boottocht van 30 minuten over de Golfo Dulce naar Puerto Jimenez . Onderweg heeft u kans om spelende dolfijnen in het water te spotten. Lapa Rios zal uw thuisbasis voor de komende drie nachten zijn. Deze prachtige eco-lodge is gelegen in een prive natuurgebied van 1.000 hectare met het laatst overgebleven tropisch laaglandregenwoud van Midden-Amerika. De lodge kijkt uit over de ongerepte plaatsen waar de Golfo Dulce de Stille Oceaan ontmoet. U waant zich op dit moment in een paradijs.

Overnachting in het Lapa Rios hotel, Standaard kamer, drie maaltijden per dag inbegrepen.

Dag 9 Lapa Rios

Tijdens deze vrije dag bij Lapa Rios hoeft u enkel te genieten. Gewoon ontspannen in de lodge en/of deelnemen aan de diverse toers (Early and Sunset Birds Tour, Wild Waterfall, Local Medicine Tour, Rain Forest Ridge Walk, Osa Trail, Matapalo Tour and Night Walk, Pigs, Twigs and Garbage Tour - inbegrepen).

Wild Waterfall

Dit is een avontuurlijke tocht door het regenwoud. Wandelen door ongerept regenwoud naar sprankelende watervallen en plons terug langs de rivier Carbonera. Deze wandeling is zwaar maar erg leuk en ideaal voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging.

Traditionele Geneeskunde

Op deze tour zal uw gids u informeren over de traditionele Indiase medicijnen uit het regenwoud. Hij vertelt u over hoe de lokale bevolking gebruikte bladeren, schors en sappen gebruikt voor medische doeleinden. Volg een oud pad door het bos en voel de sensatie van de frisheid en koelte van het bos.

Matapalo toer en nachtwandeling

Ervaar het regenwoud bij nacht en luister naar het ongelooflijke geluid van de nachtelijke fauna. U zal vetrekken bij de lodge om 6:00 uur uitgerust met niets meer dan zaklampen. De meeste dieren zullen actief zijn tijdens de nacht, waardoor u grote kans heeft om verschillende dieren te spotten.

Overnachting in het Lapa Rios hotel, Standaard kamer, drie maaltijden per dag inbegrepen.

Dag 11 Lapa Rios - Dominical

Na het ontbijt reist u naar Golfito, verder op de Panamericana in noordelijke richting. Uw hotel ligt op ongeveer 17 km voor Dominical. Geniet van de vrije middag en ontspan in het hotel of verken de prachtige, brede stranden en neem een verfrissende duik in de zee.

Overnachting in de Cuna del Angel, Angel kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 12 Walvissen en Dolfijnen

De beste optie om het meeste van het Marino Ballena National Park te zien. De tour vertrekt vanaf Punta Uvita Beach en bezoekt de beroemde Punta Uvita Whale Tale, Ballena Island, Tres Hermanas eilandjes en de Ventana Sea Caves. Tijdens de tour kunt u de Humpback en grienden (seizoen)en drie verschillende soorten van dolfijnen zien. U bezoekt ook het koraal en rock riffen om te snorkelen en het prachtige zeeleven te observeren. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het natuurschoon van de kust van Costa Ballena en de diversiteit van de pelagische vogels op de eilandjes en de prachtige grotten van Ventanas Beach (als de omstandigheden het toelaten zal de ervaren kapitein de boot navigeren door deze prachtige natuurlijke water passages om u een spectaculair uitzicht te geven).Walvissen seizoen: december - april en juli - oktober. Overnachting in de Cuna del Angel, Angel kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 13 Dominical - San Jose

In de ochtend wordt u opgehaald voor uw transfer naar San Jose. Terwijl u de Pan-Amerikaanse snelweg volgt treft u de stad San Isidro del General en de Cerro de la Muerte (dead mans pass). Na het oversteken van de Valle Central bereikt u San Jose. Geniet van de vrije middag in de hoofdstad van Costa Rica.

Overnachting in Grano De Oro Hotel , Standaard Kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 14 San Jose - Amsterdam

Vandaag brengt onze vertegenwoordiger u van het hotel naar de internationale luchthaven Juan Santamaria waar u uw vlucht naar huis kan nemen .

Dag 15 Aankomst Amsterdam

Inclusief

 Meet & Greet op de luchthaven.

 Vervoer tijdens de gehele reis.

 5 dagen autohuur (Toyota Yaris Advance of gelijkwaardig) met basis verzekering.

 2 nachten Tryp, Standaard kamer, ontbijt

 2 nachten Sheraton Bijao Resort, Deluxe kamer, All Inclusive

 1 nacht Cubita Boutique Resort & Spa, Standaard kamer, ontbijt

 2 nachten Finca Lerida, Standaard kamer, ontbijt

 3 nachten Lapa Rios, Standaard kamer, volpension

 2 nachten Cuna del Angel, Angel kamer, ontbijt

 1 nacht Grano de Oro Hotel, Standaard kamer, ontbijt

 Panama Stad Tour

 Panorama & koffie Tour

 Walvis & Dolfijn spotten Tour

 Alle belastingen en servicekosten

Exclusief

 San Jose luchthaven vetrek belasting

 Optionele tours

 Vrijwillige fooi

 Versnaperingen

 Extra maaltijden

 Alle extra's in de hotels

Minimaal 2 personen Binnenlandse vluchten en boottochten hebben een bagage beperking van 12 kilo per persoon. Alleenreizende prijs op aanvraag.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. KLM vliegt dagelijks non stop en er zijn mogelijkheden via de USA op o.a. Delta Airlines en via Madrid met Iberia. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Paspoort en visum

Bezoekers met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig, maar moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour ticket. Als u via de U.S.A. reist dient u een visa waiver aan te vragen (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/). Het is de reizigers verantwoordelijkheid om voor de juiste reisdocumenten te zorgen voor elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Overige informatie

Wilt u een combinatie van bestemmingen en hotels, uw eigen rondreis samen stellen, of een langere verblijfsduur, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Vakantiestunt.nl

Tel: 0900-0977 of stuur een email naar offerte@vakantiestunt.nl



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Panamerican Highway 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311