Puur natuur in Portugal 15 dagen Afbeelding Puur natuur in Portugal 15 dagen
Puur natuur in Portugal 15 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Puur natuur in Portugal 15 dagen

***

plane hotel car


15 Dagen

Tijdens deze afwisselende reis ontdekt u de mooiste natuurparken van Portugal. Van de weidsheid en stilte van het desolate Alentejo tot de spectaculaire uitzichten van de Douro vallei. Wandel tussen de leistenen bergdorpjes van de Serra da Açor en door de uitgestrekte bossen van natuurpark Montesinho in Trás-os-Montes.



Dag 1 tot 3: (Amsterdam) - Lissabon - Marvão (Serra de São Mamede)

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Portugal. Na aankomst in Lissabon reist u met uw huurauto dwars door de provincie Alentejo naar Marvão. Het stille, desolate landschap vol authentieke witte dorpjes trekt aan u voorbij. Af en toe staan er een paar eenzame kurkeiken in de velden langs de weg. Vlak voor Marvão verandert het landschap ineens. Voor u verrijzen de toppen van een duizend meter hoge bergrug: u bent in de Serra de São Mamede aangekomen. Vlak tegen de Spaanse grens ligt dit ruige paradijs, waar u kunt wandelen door kastanjebossen en over oude Romeinse landwegen die al even oude dorpen en gehuchten met elkaar verbinden. Op de top van de serraa ligt als een arendsnest het vestigingsstadje Marvão. Geniet van het panoramische uitzicht over de omgeving tot ver voorbij de Spaanse grens.Bezoek ook het nabij gelegen stadje Castelo de Vide. Wij vonden dit één van de mooiste stadjes van de Alentejo! Hier is werkelijk iedere straat, ieder huis en ieder pleintje een lust voor het oog. Bij de versterkte burcht ligt de oude Joodse wijk; de 13e-eeuwse synagoge is één van de weinigen die bewaard zijn gebleven na de Spaanse inquisitie. Vanuit Castelo de Vide zijn tal van korte en langere gemarkeerde wandelingen te maken.


Dag 4 tot 6: (Serra de São Mamede) - Cerdeira (Serra da Estrela)

De komende dagen verblijft u in de Serra da Açor, gelegen ten westen van de hoogste bergketen van Portugal: de Serra Estrela. De dorpjes en nederzettingen in dit gebied zijn van oudsher opgebouwd uit leisteen, zowel de muren als de daken. Wij bezochten het schilderachtige Piódão. De weg er naartoe is al net zo mooi als het dorpje zelf. U passeert steile berghellingen, watervallen en rivierstrandjes met koel, helder water. De aanblik van het dorpje Piódão kan zo in het sprookjesboek van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De huizen in dit historische dorpje liggen harmonieus genesteld tegen een berghelling en er heerst door de afwezigheid van hordes toeristen nog een serene rust. Het afwisselende landschap van de nabij gelegen Serra da Estrela is verrassend door haar authenticiteit, de ruige natuur met vreemde rotsformaties en kale vlaktes. Een goed netwerk aan gemarkeerde wandelpaden zal u de weg wijzen tijdens mooie wandeltochten.


Dag 7 tot 9: Cerdeira (Serra da Estrela) - Pinhão (Douro)

Na het ontbijt rijdt u naar het noordoostelijk gelegen wijngebied van de Douro vallei. Vanaf Lamego daalt u af naar de Douro rivier. De weg tussen Peso de Régua en Pinhão zult u niet snel vergeten: meanderend langs het water ziet u wijngaarden tegen steile hellingen zover het oog reikt. Aan de overkant rijdt een treintje langs piepkleine stationnetjes: een schitterende manier om de komende dagen de omgeving te verkennen. U verblijft in een spectaculair boven de Douro gelegen quintaa, een wijnlandgoed te midden van steil aflopende wijnterrassen. Maak een wandeling door de wijngaarden, verken de Douro in een rabelo boot en sluit de dag af met een rondleiding en port proeverij op één van de vele quintas in de omgeving.


Dag 10 tot 11: Pinhão (Douro) - Meixedo (Montesinho)


Vandaag reist u verder naar het land achter de bergen: Trás-os-Montes. Hier ligt, helemaal in het noordoosten van Portugal, vlakbij het Spaanse Galicië, het Parque Natural de Montesinho. Wat meteen opvalt in deze verlaten uithoek van Portugal is de ruige natuur en eeuwenoude cultuur, waarbij in afgelegen dorpjes de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Tijdens een tocht door deze streek zult u de mooiste plekken van Montesinho ontdekken en authentieke natuurstenen gehuchten rond kleine akkers. Bij het dorpje Moimenta maakten wij een schitterende rondwandeling rond de vallei van de Rio Tula. We hadden het gevoel aan het einde van de wereld te zijn gekomen Terug in de bewoonde wereld zult u verrast zijn door de aanblik op het middeleeuwse Bragança met haar volledig ommuurde burcht. Vanaf de Pousada São Bartolomeu, aan de oever van de Rio Fervença, heeft u het mooiste uitzicht op de oude stad.


Dag 12 tot 14: Meixedo (Montesinho) - Valdosende (Peneda-Gerês)

U verlaat vandaag Trás-os-Montes en reist door de hooglanden naar Portugals enige nationale park, voluit Parque National da Penede-Gerês. Met haar ruige, rotsachtige bergen is dit nationale park bijzonder populair bij natuurliefhebbers. Het leent zich uitstekend voor lange wandelingen over oude paadjes die langs verlaten granieten dorpjes en over hooggelegen weiden voeren. Er zijn ook andere manieren om de omgeving te verkennen; te paard langs de oevers van de rivier of van de gebaande paden af in een jeep of quad. Wij stapten in een kajak en maakten een ontspannen tochtje over de rio Cávado en genoten van het majestueuze uitzicht op de bergen. U zult de tijdens de laatste etappe van deze natuurreis door Portugal in ieder geval niet snel verveeld raken in dit onherbergzame gebied.


Dag 15: Valdosende - (Peneda-Gerês) - Porto - (Amsterdam)

Binnen een uur bent u weer terug in de bewoonde wereld en levert u de huurauto in op de luchthaven van Porto. Uw afwisselende reis door Portugals prachtige natuur is ten einde gekomen. De herinneringen aan de overweldigende natuur en vriendelijke mensen zullen u vergezellen terug in het vliegtuig naar Nederland.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • * Huurauto, categorie Small
  • * Ongelimiteerde kilometers
  • * (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • * Schadeverzekering (CDW)
  • * Diefstalverzekering (TP)
  • * Terugbetaling eigen risico
  • * Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • * 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

* Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.

* Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1 tot 3: (Amsterdam) - Lissabon - Marvão (Serra de São Mamede)
  • Dag 4 tot 6: (Serra de São Mamede) - Cerdeira (Serra da Estrela)
  • Dag 7 tot 9: Cerdeira (Serra da Estrela) - Pinhão (Douro)
  • Dag 10 tot 11: Pinhão (Douro) - Meixedo (Montesinho)
  • Dag 12 tot 14: Meixedo (Montesinho) - Valdosende (Peneda-Gerês)
  • Dag 15: Valdosende - (Peneda-Gerês) - Porto - (Amsterdam)


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 



Puur natuur in Portugal 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311