16daagse rondreis Klassiek Sri Lanka ***
Bestemming: Zuid Kust van Sri Lanka - Rondreizen

16daagse rondreis Klassiek Sri Lanka

***

Ga mee op reis langs de meest aansprekende culturele en historische uitingen van Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoekt u het prachtige culturele erfgoed en maakt bijzondere tochten door het groene binnenland. Een van de hoogtepunten van deze reis is de treinreis van Kandy naar Bandarawela, u zult ogen en oren te kort komen om alle indrukken in u op te nemen.

Dagbeschrijving

Dag 1 - Amsterdam - Colombo

Vertrek vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Colombo.

Dag 2 - Negombo

  • Reisafstand 0.8 km In de loop van de ochtend wordt u na aankomst verwelkomd op de luchthaven door de Nederlandssprekende reisleiding. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel om even lekker bij te komen van de vlucht. U kunt op eigen gelegenheid even het dorpje Negombo verkennen of een duik in het zwembad of de zee nemen. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 3 - Negombo

Vandaag staat een rustdag op het programma met in de middag een stadstour door Negombo. De Nederlanders hebben in de 17e en 18e eeuw een lang kanaal van Negombo naar Puttalam aangelegd, dat gebruikt werd voor specerijenvervoer. U bezoekt de overblijfselen van een Nederlands fort en een Katholieke kerk. Tevens bezoekt u de lokale vismarkt. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 4 - Negombo - Pinnawala - Giritale

  • Reisafstand 220.0 km Na het ontbijt vertrekken we naar het olifantenweeshuis Pinnawala. U kunt hier zien hoe de olifanten gevoerd worden. Na het voederen trekken de olifanten massaal door de straten van Pinnawala om een frisse duik in de nabij gelegen rivier te nemen. Dit is een prachtig gezicht dat u niet mag missen. Hierna rijden we verder naar Dambulla waar we een grottempel bezoeken die in de 1e eeuw voor Christus gebouwd is door koning Walagambahu. Bij het binnengaan van deze grotten lijkt het alsof u een ruimte binnenstapt met fel gekeurde tapijten. De grotten bevatten meer dan 150 beeltenissen van Boeddha. Vervolgens rijden we door naar Giritale waar we zullen overnachten. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 5 - Giritale - Sigiriya - Giritale

Dit is een van de meest intensieve dagen van de rondreis. Vandaag staat namelijk de beklimming van de Leeuwenrots op het programma. Volgens sommigen is een bezoek aan deze reusachtige monolithische rots het hoogtepunt van een reis naar Sri Lanka. De steile rots torent zeker 175 meter boven het omringende landschap uit. De klim is intensief en dient in eigen tempo afgelegd te worden. In het begin stijgt u via een aantal trappen tot de mirror wall, een muur met prachtige tekeningen van de Sigiriya maagden. Vervolgens klimt u verder en komt op een tweede plateau aan. Via het tweede plateau klimt u omhoog naar het uiteindelijke dak van de rots. Vanaf hier hebt u een magnifiek uitzicht over de omliggende omgeving. Na de afdaling gaan we weer terug naar Giritale waar we weer zullen overnachten. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 6 - Giritale - Matale - Kandy

  • Reisafstand 130.0 km Vandaag staat een minder drukke dag op het programma. Na het ontbijt rijden we naar Matale, waar zich een grote specerijentuin bevindt. We krijgen een uitgebreide rondleiding door de tuin. Er worden diverse specerijen en kruidenplanten verbouwd zoals: peper, cacao, aloe vera, kokos, kaneel en kruidnagel. Tevens wordt er een kleine kookdemonstratie gehouden. Na dit bezoek rijden we verder naar de botanische tuin van Peradeniya. De immense tuin is ooit aangelegd voor koning Sinhala. De 147 hectare tellende tuin is een lust voor het oog, er staan veel mooie en bijzondere bomen, planten en bloemen. We rijden naar Kandy waar we zullen overnachten. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 7 - Kandy - Nuwara Eliya - Kandy

  • Reisafstand 140.0 km s Ochtends na het ontbijt gaan we Kandy verkennen. Dit doen we aan de hand van een leuke tocht per riksja door het centrum. We brengen een bezoek aan de stadsbazaar waar u alvast kunt kijken naar leuke souvenirs die hier volop te vinden zijn. Nadat we onze ogen uitgekeken hebben op de stadsbazaar vervolgen we onze weg naar de Tempel van de Tand. De tempel ligt in het centrum van de stad en heeft de belangrijkste relikwie van de Boeddha in bewaring, de tand. Deze kunnen we helaas niet aanschouwen want hij zit opgeborgen in 7 gouden kistjes. Hierna reizen we verder richting Nuwara Eliya waar we een theeplantage en -fabriek zullen bezoeken. U krijgt hier uitleg over het verbouwen en verwerken van thee. Hierna rijden we terug naar Kandy waar we zullen overnachten. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 8 - Kandy - Bandarawela

  • Reisafstand 105.0 km De bus laten we vandaag achterwege, vandaag kiezen we voor de trein. U maakt een mooie groene treinreis door het binnenland van Sri Lanka. Onderweg ziet u de heuvels van Nuwara Eliya waar naast thee ook veel groente en fruit wordt verbouwd. Eenmaal aangekomen in Bandarawela heeft u de tijd aan u zelf om even lekker uit te rusten, een goed boek te lezen of een drankje te drinken op het terras. De omgeving van Bandarawela staat vooral bekend om haar peer- en aardbeienteelt, wellicht dat u er wat kan proeven. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 9 - Bandarawela - Ratnapura

  • Reisafstand 80.0 km Vandaag bezoeken we Ratnapura. De grote, levendige provinciehoofdstad strekt zich uit in het licht glooiende gebied aan de zuidrand van het heuvelland. Ratnapura betekent: Edelstenenstad en is bekend vanwege de kostbare edelstenen die in de omgeving worden gevonden. We bezoeken een mijn en edelstenen museum. Tevens nemen we een kijkje in het centrum waar veel edelstenen verhandeld worden. Overnachting in Ratnapura. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 10 - Ratnapura - Galle - Koggala

  • Reisafstand 145.0 km Vandaag vertrekken we via Galle naar Koggala. We maken een stop in Galle. Deze plaats is een van de belangrijke trekpleisters van Sri Lanka. We bezoeken deze wereld erfgoed plaats en nemen een kijkje bij het V.O.C. fort en de ook bekijken we de oudste protestantse kerk van Sri Lanka: De Groote Kerk. Na het bezoek aan Galle rijden we door naar Koggala waar we de komende nachten zullen verblijven. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 11-13 - Koggala

U verblijft in het strandhotel Koggala Beach, direct aan het zandstrand van Koggala. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 14 - Koggala - Kosgoda - Negombo

  • Reisafstand 170.0 km Na het ontbijt vertrekken we naar Balapitiya. Hier maken we een bootsafari op de rivier die ongeveer drie uur duurt. We bezoeken hier een kleine kaneelplantage en een viskwekerij. Ook varen we langs diverse eilandjes. Vervolgens rijden we door naar Kosgada waar we een beschermde schildpadden opvang bezoeken. Vissers brengen hier gevonden schildpadden eieren naartoe. Vervolgens worden de jonge schildpadden weer uitgezet in zee. We rijden door naar Negombo waar we overnachten. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 15 - Negombo

U verblijft in het hotel Paradise Holiday Village, dat op loopafstand ligt van het zandstrand van Negombo. (verzorging: inclusief ontbijt en diner)

Dag 16 - Negombo - Colombo - Amsterdam

  • Reisafstand 8.0 km Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo voor uw terugvlucht naar Nederland waar u dezelfde dag arriveert. (verzorging: inclusief ontbijt)





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311