16daagse rondreis De vele gezichten van Sri Lanka Afbeelding 16daagse rondreis De vele gezichten van Sri Lanka
16daagse rondreis De vele gezichten van Sri Lanka ***
Bestemming: Zuid Kust van Sri Lanka - Rondreizen

16daagse rondreis De vele gezichten van Sri Lanka

***



Dag 1 - Amsterdam - Colombo




Vertrek vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Colombo.




Dag 2 - Luchthaven Colombo - Negombo







    • Reisafstand 8.0 km In de loop van de ochtend wordt u na aankomst verwelkomd op de luchthaven door onze reisleiding. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel om even lekker bij te komen van de vlucht. U kunt op eigen gelegenheid het dorpje Negombo verkennen of een duik in het zwembad of zee nemen. (verzorging: inclusief ontbijt)






Dag 3




Vandaag staat er een tour door Negombo op het programma. Dit dorp was in het koloniale tijdperk een belangrijke plaats omdat er veel wilde kaneel in de omgeving groeide. In het centrum zijn enkele herinneringen aan de Hollandse periode te zien, waaronder een fort en katholieke Kerk. Tevens bezoekt u de lokale vismarkt. (verzorging: inclusief ontbijt)




Dag 4 - Negombo - Pinnawala - Yapahuwa







    • Reisafstand 160.0 km Na het ontbijt vertrekt u naar Pinnawala. Deze mooie rit is een leuke eerste kennismaking met het groene binnenland van Sri Lanka. In Pinnawala worden olifanten in een natuurlijke omgeving opgevangen. Er verblijven meer dan zestig olifanten, waarvan de meeste in het wild gewond of moederloos zijn geraakt. U kunt een kijkje nemen als de olifanten gevoerd worden. Na het eten worden ze naar de rivier gebracht om in het ondiepe water te baden. Vanuit Pinnawala vertrekt u naar uw overnachtingshotel in Yapahuwa. (verzorging: inclusief ontbijt)






Dag 5 - Yapahuwa - Anuradhapura - Mihintale







    • Reisafstand 110.0 km Vanuit Yapahuwa rijden we naar Anuradhapura. Dit is de grootste stad van het oude Sri Lanka en was meer dan duizend jaar het middelpunt van de Sri Lankaanse beschaving. De stad staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco en wordt gezien als de hoofdstad van het Boeddhisme. We bezoeken hier een grote stoepa. In anuradhapura zijn er diverse bouwwerken en overblijfselen te zien van het Boeddhisme waaronder beelden en oude kloosters. Vervolgens rijden we naar Mihintale, deze plaats wordt beschouwd als de bakermat van het Boeddhisme. Overnachting in Anuradhapura. (verzorging: inclusief ontbijt)






Dag 6 - Anuradhapura - Polonnaruwa - Giritale







    • Reisafstand 120.0 km Vandaag vertrekken we naar Polonnaruwa waar we per fiets een stadstour zullen ondernemen. In de middeleeuwen was Polonnaruwa de hoofdstad van Sri Lanka, hierdoor zijn er enkele magnifieke overblijfselen uit het verleden bewaard gebleven. U neemt onder andere een kijkje bij de ruines van het Koninklijke paleis, de Gal Viharaya (drie mooie beelden van Boeddha in verschillende houdingen, ingekerfd in een rots) en het Lotusbad. Wederom een dag vol culturele hoogtepunten. Overnachting in Giritale. (verzorging: inclusief ontbijt)






Dag 7 - Giritale - Sigiriya - Kandy







    • Reisafstand 105.0 km Na het ontbijt begint u aan de uitdagende klim van de beroemde Leeuwenrots die torenhoog boven de omgeving uitsteekt. Via smalle trappen bereikt u de spiegelwand met zijn meer dan 1000 jaar oude muurschilderingen en beroemde frescos van de maagden van Sigiriya. Het is belangrijk de beklimming in eigen tempo uit te voeren maar eenmaal aangekomen op de top is het uitzicht de beklimming meer dan waard! Na deze inspannende tocht kunt u bijkomen tijdens een rit in een ossenwagen. Vanuit deze kar heeft u mooi uitzicht op de rots en haar omliggende groene omgeving. Vanuit Sigiriya vertrekken we naar Matale. Hier brengen we een bezoek aan de specerijentuin. Vanuit Matale rijden we door naar Peradeniya dat dicht bij Kandy ligt. Deze prachtige botanische tuin heeft een keur aan bomen, planten en kleurige bloemen. Hier kunt u heerlijk rondwandelen. Vervolgens rijden we naar het hotel in Kandy. (verzorging: inclusief ontbijt)






Dag 8 - Kandy




De stad Kandy, het historische bolwerk van de Singalese cultuur van het eiland, is ook tegenwoordig nog een levendig centrum van traditionele kunstnijverheid, kunst en religieuze pracht en praal. We brengen een bezoek aan de Tempel van de Tand. De belangrijkste boeddhistische tempel, waar de Tand van Boeddha, de heiligste relikwie wordt bewaard. We maken een rit rondom het meer en verkennen de stad per riksja! Een leuke en originele manier om de verschillende wijken van Kandy te bekijken. Ook brengen we een bezoek aan de stadsbazaar, het kunst- en handwerkmuseum en het edelsteenmuseum. De dag wordt afgesloten met een culturele dansshow. Overnachting in Kandy. (verzorging: inclusief ontbijt)




Dag 9 - Kandy - Nuwara Eliya







    • Reisduur 145.0 uur s Ochtends vertrekken we richting Nuwara Eliya dat ook wel klein Engeland in de heuvelswordt genoemd. Deze plaats is gelegen in het hart van de landelijke theeproductie en hier wordt een belangrijk deel van s werelds beste thee geproduceerd, zoas de beroemde Ceylon thee. U brengt een bezoek aan een theeplantage en -fabriek waar u kunt zien hoe de thee wordt geproduceerd, terwijl u ondertussen geniet van een heerlijk kopje thee. Overnachting in Nuwara Eliya. (verzorging: inclusief ontbijt)






Dag 10 - Nuwara Eliya - Bandarawela - Yala







    • Reisafstand 145.0 km Na het ontbijt vertrekken we via Bandarawela naar Yala. Onderweg komen we in Buduruwagala een 51 meter hoog Boeddhabeeld tegen dat aan weerszijden beschermd wordt door twee 40 meter hoge Bodhisattvas. Aan het begin van de middag komen we aan in Yala, waar we een safari gaan maken in Yala National Park. U hebt grote kans om hier wilde olifanten, wilde zwijnen, buffels, krokodillen en wellicht een luipaard te spotten. Ook de vogelliefhebber kan zijn hart hier ophalen. Overnachting in Tissamaharama. (verzorging: inclusief ontbijt)






Dag 11 - Tissamaharama - Dondra - Galle







    • Reisafstand 175.0 km Galle is vooral bekend vanwege de achtergelaachtergelaten sporen van de Nederlandse koloniale tijden. U bezoekt o.a. het fort van de V.O.C. Dit fort is oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen en afgebouwd door de Nederlanders. We overnachten in Galle. (verzorging: inclusief ontbijt)






Dag 12 - Galle - Ambalangoda - Hikkaduwa







    • Reisafstand 45.0 km Na het ontbijt vertrekken we via Ambalangoda naar Hikkaduwa. Ambalangoda ligt aan de zuidkust en is zeer bekend vanwege zijn houtsnijkunst. In dit dorpje worden veel kleurrijke maskers gemaakt. Deze maskers worden veelal gebruikt tijdens culturele dansen. Vervolgens vertrekken we naar Hikkaduwa waar u nog een paar heerlijke stranddagen voor de boeg heeft. (verzorging: inclusief ontbijt)






Dag 13 - 15 - Hikkaduwa




U verblijft in strandhotel Coral Sands, direct aan het zandstrand van Hikkaduwa. (verzorging: inclusief ontbijt)




Dag 16 - Hikkaduwa - Colombo - Amsterdam







    • Reisafstand 135.0 km Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo voor uw terugvlucht naar Nederland waar u dezelfde dag arriveert. (verzorging: inclusief ontbijt)









Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


16daagse rondreis De vele gezichten van Sri Lanka 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311