Vietnam Discovery ***
Bestemming: Rondreizen Vietnam - Rondreis

Vietnam Discovery

***

Dagbeschrijving

Dag 1 - Amsterdam - Ho Chi Minh City

Vlucht van Schiphol naar Ho Chi Minh City.

Dag 2 - Ho Chi Minh City

Aankomst in Ho Chi Minh City en transfer naar het hotel voor drie nachten. De rest van de dag ter vrije besteding om zelf alvast de sfeer te proeven of samen met de reisleiding de omgeving van het hotel te verkennen.

Dag 3 - Ho Chi Minh City

Vandaag ontdekt u Ho Chi Minh City tijdens een stadstour. U ziet onder andere het Presidentiele Paleis, de Notre Dame Kathedraal, het War Remembrance Museum, de boulevards en natuurlijk China Town. Hier moet u absoluut een bezoek brengen aan de lokale markt waar werkelijk alles wordt verkocht wat u maar kunt bedenken. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 4 - Tay Ninh en de Cu Chi Tunnels

Reisafstand 230.0 km Na het ontbijt is er een facultatieve dagexcursie (ca. Euro 25 per persoon, inclusief lunch) naar de bekende en indrukwekkende Cao Dai tempel in Tay Ninh. Op de terugreis naar Ho Chi Minh City bezoekt u de beruchte Cu Chi tunnels. Vanuit deze tunnels bestreed de Vietcong de Amerikanen. Na het aanschouwen van deze indrukwekkende tunnels zult u begrijpen waarom de Amerikanen de Vietnamoorlog nooit hebben kunnen winnen. De tunnels herbergden in de oorlog maar liefst 60.000 Vietnamezen. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 5 - Ho Chi Minh City - Can Tho (Mekong Delta)

Reisafstand 160.0 km U gaat per bus en boot naar de beroemde Mekong Delta. Deze regio staat bekend als de broodmand (of beter gezegd rijstmand) van Vietnam. Het land is, mede door de gigantische Mekong rivier, bijzonder vruchtbaar en levert bijvoorbeeld genoeg rijst om heel Vietnam te voorzien. De route van vandaag voert u langs prachtige, groene rijstvelden, authentieke dorpjes en vele rivieren naar het interessante stadje Can Tho. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 6 - Can Tho - Ben Tre

Reisafstand 140.0 km Vroeg op voor een bezoek aan een drijvende markt. Alle geuren en kleuren zullen u verbazen. Prachtig om te zien hoe op smalle boten zoveel koopwaar aangeboden kan worden. Vervolgens maken we een boottocht door het fijnmazige netwerk van kanalen en zijrivieren van de Mekong. Na een rustpauze verplaatst u zich naar een geheel ander gedeelte van de delta, de kokosnoten provincie Ben Tre. Deze route is nieuw en dus geheel niet toeristisch. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 7 - Ben Tre - Hoi An

Reisafstand 130.0 km In Ben Tre krijgt u het leven van de deltabewoners te zien. Dit is werkelijk een mooi, verrassend gebied wat u niet snel meer zal vergeten. U keert terug naar Ho Chi Minh City voor de binnenlandse vlucht naar Danang/Hoi An, waar u de komende drie nachten zult doorbrengen. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 8 - Hoi An

Het pittoreske handelsstadje Hoi An heeft haar authentieke sfeer goed weten te behouden. De smalle straatjes met een Franse uitstraling en de gezellige winkeltjes, restaurantjes en terrasjes zullen velen van u verrassen. Vanochtend staat er een stadswandeling op het programma en in de middag een speciale fietstocht door het boerenland rondom Hoi An. Ook kunt u naar het Cua Dai strand, waar u heerlijk kunt genieten van de zon en het zand! Of wat dacht u ervan om een bootje te huren voor een heerlijk ontspannen tochtje over de Thu BonrivierEr zijn ook meerdere kookscholen die u graag leren hoe u van rijstpapier een authentieke loempia rolt! Volop mogelijkheden om uw middag in Hoi An aangenaam door te brengen! (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 9 - Hoi An

Voor de liefhebbers bestaat vroeg in de ochtend de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de visafslag van Hoi An. De bedrijvigheid die u hier aantreft is kenmerkend voor het land. De rest van de dag is een rustdag, maar u had al begrepen dat u zich in Hoi An geen moment hoeft te vervelen. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 10 - Hoi An - Hue

Reisafstand 130.0 km De schitterende route naar Hue voert u langs de Marmeren Bergen, het Chammuseum in Danang en over de Hai Van Pass (ook wel Wolkenpas genoemd). Deze weg is bijzonder fraai met vele unieke vergezichten. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 11 - Hue

Een actieve dag met en een stadstour en een boottocht om Hue te leren kennen. Van deze keizersstad wordt vaak gezegd dat dit de mooiste stad van Vietnam is. U ziet vandaag onder meer de befaamde Citadel, waar destijds de Verboden Paarse Stad met de keizerlijke paleizen stond. Met steun van de UNESCO hebben de Vietnamezen hier de afgelopen jaren een grootschalig restauratieprogramma uitgevoerd, waardoor bezoekers een goed beeld krijgen van het vroegere hofleven. De boottocht voert u over de Parfum-rivier naar de Thien Mu pagode, het symbool van Hue! (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 12 - Hue - Halong Bay

Reisafstand 140.0 km Per vliegtuig bereikt u vandaag het noorden van Vietnam. U reist direct door naar de Halong Bay , dat letterlijk betekent: waar de draak in de zee daalt. Dit is beslist een van de hoogtepunten van Vietnam! (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 13 - Halong Bay - Hanoi

Reisafstand 160.0 km In de ochtend maakt u een onvergetelijke boottocht door de Halong Bay. Dit prachtige natuurgebied is uniek in de wereld en een absolute must. De baai omvat maar liefst 1969 fraaie en fotogenieke eilanden, vaak uitsluitend bestaand uit mysterieuze rotspartijen en prachtige tropische stranden. Aansluitend rijdt u terug naar Hanoi. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 14 - Hanoi

Een stadstour voert u vandaag langs de bezienswaardigheden van Hanoi. U ziet onder meer het kunstmuseum, de prachtige (uit 1070 daterende) Tempel der Literatuur en de unieke oude wijk bij het drukke Hoan Kiem Meer. Overal ziet u, getooid met de traditionele Vietnamese hoeden, wandelaars, fietsers en bromfietsers. Het zeer groene Hanoi ademt dankzij de langdurige Franse overheersing nog een typisch Franse sfeer uit. De unieke koloniale gebouwen en de gezellige straatjes zijn daar een goed voorbeeld van. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 15 - Hoa Lu en Tam Coc

Reisafstand 220.0 km Vrije dag. Bij voldoende belangstelling kunt u een facultatieve dagexcursie (ca. Euro 25 per persoon, inclusief lunch) naar Hoa Lu maken. Vervolgens gaat u naar Tam Coc, waar u een onvergetelijke boottocht maakt. U vaart door een prachtig bergachtig gebied met enkele grotten. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 16 - Hanoi - Amsterdam

Na een vrije middag rijdt u naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 17 - Amsterdam

Aankomst in Nederland. Einde van een indrukwekkende rondreis door schitterend Vietnam!

minimale deelname: 2 personen





Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311