Fly Drive Rondreis Spirit of South Africa 16 dagen - Luxe Afbeelding Fly Drive Rondreis Spirit of South Africa 16 dagen - Luxe
Fly Drive Rondreis Spirit of South Africa 16 dagen - Luxe
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Fly Drive Zuid Afrika

Fly Drive Rondreis Spirit of South Africa 16 dagen - Luxe


plane hotel car

Op zoek naar een luxe, relatief korte reis met veel variatie, dan is de Spirit of South Africa een reis die bij u past. Deze rondreis gaat door het noorden van het land en combineert indrukwekkende landschappen met aangrijpende historie en een rijke cultuur. Daartussen is er van het begin tot het eind steeds die adembenemende omgeving met een zeer diverse flora en fauna. Aansluitend hierop bezoekt u Kaapstad en sluit u af met de wijnlanden.



Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg/Pretoria

Bij aankomst op de luchthaven en het ophalen van uw huurauto rijdt u naar de accommodatie waar u de eerste nacht van deze reis verblijft. Gezien de aankomst in de avond hebben wij voor u een accommodatie in de buurt van de luchthaven gevonden. Even tijd om lekker uit te rusten na een lange vlucht en u op te maken voor een aaneenschakeling van hoogtepunten de komende anderhalve week.

Overnachting: Aero Guest Lodge

Dag 2: Johannesburg - Pretoria (ca. 60 km.)

Vandaag rijdt u richting Pretoria voor de volgende overnachtingen. Pretoria is een rustige stad en vooral aantrekkelijk in oktober en november als de Jacaranda bomen bloeien. Sommige straten zijn dan overdekt met een lila-paarse bloesemdeken. Een bezoek aan Church Square in het hart van de stad, het Paul Kruger House en de Union buildings zijn aan te raden.

Overnachting: Villa Amor 

Dag 3: Johannesburg - Graskop/Sabie (550 km)

U verlaat de provincie Gauteng om via de plaatsen Dullstroom, Lydenburg en de Long Tom Pas in de richting van Graskop/Sabie te reizen. Dullstroom ontstond begin 19e eeuw toen Hollandse trekboeren zich hier vestigden. De naamgever van het dorp was ene Wolterus Dull, de voorzitter van de Nederlandse immigranten. De stroom verwijst naar de overvloed aan water in dit gebied. Een leuke plek om te lunchen is Harrie's Pancakes. Eindbestemming vandaag voor uw komende overnachting is de omgeving van Graskop.

Overnachting: Westlodge

Dag 4: Panoramaroute - omgeving Kruger Park (350 km)

Schitterend is de natuur in Mpumalanga, de voormalige oost Transvaal. Hiervan zult ook u overtuigd zijn na de rit over de Panoramaroute. U kunt u zelf bijna verliezen in het bijna oneindige uitzicht vanaf Gods Window en bij het zien van de Three Rondavels. De laatst genoemde naam is ontleend aan de identiek gevormde Afrikaanse hutten die als rondavel door het leven gaan. Om de Bourkes Luck Potholes te kunnen bewonderen moet u een stukje lopen. Ook deze zijn geboetseerd door moeder natuur. Miljoenen jaren lang komen de Blyde en de Treur rivier hier samen en zijn door de kracht van het water deze kunstwerken ontstaan. Ook het historische stadje Pilgrims Rest, de eerste gouddelvers plaats in Zuid-Afrika komt aan bod. Het stadje is uitgeroepen tot Nationaal Monument en als openluchtmuseum opengesteld. In de namiddag eindigt deze onvergetelijke tocht in in Hazyview, iets ten westen van het Kruger Park. Hier verblijft u 2 nachten.

Overnachting: Rissington Inn

Dag 5: Kruger National Park

Een hele dag op safari! En wel in het bekende Kruger National Park, het wild hoogtepunt tijdens deze reis. Het is bijna niet voor te stellen dat dit park de grootte van tweederde van Nederland heeft. Meer ruimte voor een safari in het domein van de Big Five is haast ondenkbaar! Zelf met eigen auto het park verkennen of er voor kiezen om vandaag per open 4x4 met een ranger op wildspeurtocht te gaan. U bent dan nog dichter bij de natuur! (excl.). U zult gegarandeerd met een hoofd vol indrukken en een stick vol beelden terugkeren in uw hotel.

Dag 6: Kruger National Park - eSwatini (Swaziland -280 km)

Voor korte tijd neemt u afscheid van de bush. Het koninkrijk eSwatini voorheen Swaziland, het volgende doel, ligt vrijwel geheel ingesloten door Zuid-Afrika. Alleen de oostgrens wordt gedeeld met Mozambique. Van Noord naar Zuid ziet u het afwisselende, groene Swazi-landschap aan u voorbij trekken. Onderweg is er tijd voor een bezoek aan een lokale markt waar marktkramen zijn volgepropt met enorme giraffen en andere houten beelden. De meest aansprekende souvenirs zijn de felgekleurde, handgemaakte mandjes met hun zigzag patronen in groen, paars, geel en rood. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Mantenga Cultural Village. Dit is een levend museumdorp, gebouwd van uitsluitend traditionele materialen zoals palen, gras, stro, leer, aarde en mest waar u ziet hoe het Swazi volk leefde. Overnachting in de omgeving van Mbabane.

Overnachting: Summerfield Luxury Hotel 

Dag 7: eSwatini (Swaziland)

Voor liefhebbers van kunstnijverheid is een bezoek aan Ngwena Glass Factory de moeite waard. In deze glasfabriek wordt decoratief en functioneel glaswerk gemaakt van afvalglas. Een natuurreservaat dat u te voet, per mountainbike of per paard kunt verkennen is het Milwane Wildlife Sanctuary. Op het land dat van oorsprong als boerenland fungeerde leven thans o.a. gnoes, nijlpaarden, krokodillen en giraffen. Een hoogtepunt voor mensen die van avontuur houden is wildwatervaren op de Great Usutu River ten zuiden van Manzini. De rivier is het hele jaar door bevaarbaar en stroomt door een schitterende vallei.

Dag 8: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia (350 km)

Een stempel in uw paspoort rijker keert u terug naar Zuid-Afrika. Hier zult u verbaasd staan van de schoonheid van de natuur van Zululand. U logeert de komende 2 nachten in St. Lucia. Tijdens een boottocht op het St. Lucia meer draait het vooral om het spotten van nijlpaarden, krokodillen en een grote verscheidenheid aan watervogels (excl.). Dit meer maakt deel uit van het iSimangaliso (Greater St. Lucia) Wetland Park dat in 1999 tot een werelderfgoed werd uitgeroepen.

Overnachting: St. Lucia Wetlands Guest House 

Dag 9: St. Lucia (Hluhluwe-iMfolozi Park)

Wilt u nog meer wild spotten dan kunt u opnieuw een 4x4 game drive maken. Deze keer in het 96.000 ha. grote Hluhluwe-iMfolozi Park, deels het oudste wildpark van het land. Vanaf de oprichting wordt hier de neushoorn beschermd waardoor de kans om zon grote kolos te spotten reeel aanwezig is. Naast de neushoorn is ook de rest van de Big Five (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard) in dit park vertegenwoordigd. Beide genoemde excursies zijn exclusief.

Dag 10: St. Lucia - Drakensbergen (470 km)

Vandaag gaat de reis landinwaarts naar de indrukwekkende Drakensbergen. Deze bergreeks vormt de natuurlijke grens tussen het kleine bergkoninkrijk Lesotho en Zuid-Afrika. U verblijft 1 nacht in dit gebied. Na aankomst is de namiddag is er beslist nog even tijd om de benen te strekken of gewoon heerlijk niks te doen in deze imposante omgeving. De grootsheid van de natuur waarschijnlijk pas echt goed tot u door als u een wandeling maakt in dit geweldige gebied. U kunt ook kiezen voor een quad bike mountain tour (excl.). Of u kiest er voor om het allemaal eens vanuit een andere hoek te bekijken.

Overnachting: Drakensberg Mountain Retreat

Dag 11: Drakensbergen - Johannesburg - Kaapstad (375 km)

Een prachtige rit brengt u vandaag terug naar Johannesburg. U kunt rustig aan doen en nog een wandeling maken want uw vlucht naar Kaapstad vertrekt pas in de avond. U kunt zich verheugen op de ontdekking van deze prachtige stad en de omringende Wijnlanden. Bij aankomst op de luchthaven waar u uw auto voor de komende dagen ophaalt en naar uw accommodatie rijdt waar u de komende 2 nachten zult verblijven. 

Overnachting: Bergzicht Guest House 

Dag 12: Kaapstad

Het Kaaps Schiereiland is een hoogtepunt op zich. Uw bezoek aan Kaapstad zou niet compleet zijn zonder een verkenning er van. U rijdt vandaag naar een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder Kaap de Goede Hoop, de Twelve Apostels en Lions Head. In de stad staan daarnaast de Cape Town City Bowl en Victoria & Alfred Waterfront op het programma. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de tafelberg waarbij u de top te voet of per kabelbaan kunt bereiken.

Dag 13: Kaapstad - Stellenbosch

Gezien de geringe afstand van Kaapstad naar hartje Wijnlanden hebt u deze ochtend nog alle tijd om op eigen gelegenheid de stad nader te verkennen. Bijvoorbeeld een bezoek aan Robben Island of de Kirstenbosch botanische tuinen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Er is zo veel te doen en te zien. U verblijft 2 nachten in Stellenbosch.

Overnachting: Caledon Villa 

Dag 14: Stellenbosch

Bereid u voor op een dag met enkel en alleen hoogtepunten in de prachtige Wijnlanden. U maakt een tocht over vier letterlijk hoogtepunten: de Sir Lowrys Pass, Viljoens Pass, Franschhoek Pass en de Helshoogte. Garantie voor adembenemende landschappen en fantastische vergezichten die afgewisseld worden met bezoeken aan verschillende wijnboerderijen. Het proeven van overheerlijke wereldberoemde wijnen hoort daar natuurlijk bij.

Dag 15: Stellenbosch - Amsterdam

De laatste dag van deze Spirit of South Africa rondreis is aangebroken. Op uw gemak kunt u het gezellige Stellenbosch nog verkennen. De laatste souvenirs inkopen in een van de vele leuke winkeltjes, een terrasje pakken voor nog een glas wijn of bijvoorbeeld een fietstocht. U keert aan het einde van dag terug naar de luchthaven van Kaapstad voor de nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 16: Amsterdam

Aankomst op Schiphol.



Hotels

Dag 1: Johannesburg
Dag 2: Pretoria
Dag 3: Graskop
Dag 4: Hazyview (Krugerpark)
Dag 5: Hazyview (Krugerpark)
Dag 6: Swaziland
Dag 7: Swaziland
Dag 8: St. Lucia
Dag 9: St. Lucia
Dag 10: Drakensbergen
Dag 11: Kaapstad
Dag 12: Kaapstad
Dag 13: Stellenbosch
Dag 14: Stellenbosch
Dag 15: Stellenbosch - Amsterdam
Dag 16: Amsterdam



Locatie


Vluchten
Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro 
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Fly Drive Rondreis Spirit of South Africa 16 dagen - Luxe 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311