Filipijnen

Filipijnen

De Filipijnen bestaan uit vele duizenden tropische eilanden. Ze lijken in de azuurblauwe zee gestrooid te zijn; als snoepjes voor de vissen. De uitbundige jungle, de palmbomen langs de schitterende stranden, de vriendelijke en vrolijke bevolking en het zeer rijke duikwater verleiden steeds meer duikers.Onze pakketreizen zijn inclusief retour vluchten. Vlieg met Cathay naar de Filipijnen en combineer dit met een stopover in Hongkong.Reisinformatie

Als er een land is dat op het paradijs op aarde lijkt, dan zijn het de Filipijnen. Niet alleen vanwege de rijke cultuur, de schitterende natuur of het "beste klimaat ter wereld", maar ook vanwege de mensen en hun manier van leven. Vanwege de glimlach die elke fout begeleidt en vanwege hun gulle en kinderlijke houding die nooit door regels, regeringen of vreemdelingen kan worden veranderd. Bij een Filipino komt familie op de eerste plaats en hun feesten op de tweede plaats. Ieder excuus voor een feestje is goed en dit heeft dan - indien mogelijk - alles te maken met eten, drinken en dansen. Iemand kan gitaarspelen en de rest zingt mee. De volgende dag gaat de visser weer braaf de zee op om te vissen, kater of niet. Je wordt bij je naam aangesproken, want ze hebben een olifantengeheugen voor namen. De Sari-Sari winkel verkoopt alles, van snoep tot T-shirts, en de kinderen spelen met hun zelfgemaakte speeltjes rond de hutten. Als het warmer wordt komt alle activiteit tot stilstand en kun je zien dat het mogelijk is direct voor een "ghettoblaster" te slapen op een bamboepaal. Wat je vandaag kunt doen, kan ook morgen! Geduld en een glimlach zorgen dat je alles krijgt wat je nodig hebt.

Bevolking

De bevolking van deze eilandengroep bestaat uit een mengeling van Maleizen, Chinezen en Moslim minderheden en een groep Mestizos (Filipijns-Spaans of Filipijns-Amerikaans). Er wonen ca. 78,4 miljoen mensen waarvan ca. 10 miljoen in de hoofdstad Manila.

Gezondheid

Inentingen worden aangeraden voor cholera, hepatitus, malaria. Voor uitsluitende informatie dien je de plaatselijke GG&GD te raadplegen. Zij hebben altijd de laatste informatie beschikbaar. Het drinken van leidingwater raden wij af. Gebruik zoveel mogelijk lokaal of ingevoerd mineraalwater, ook bij het tandenpoetsen. Ijs in drankjes wordt ook afgeraden.

Geldzaken

De lokale valuta is de peso. De levensstandaard van de gemiddelde Filipino ligt ver beneden die van ons en over het algemeen is het er dan ook goedkoop. Voor een gemiddelde maaltijd betaal je ongeveer $8,- p.p. Het is verstandig op de luchthaven Traveler Cheques of dollars om te wisselen voor pesos, want dan heb je vast wat kleingeld op zak. In onze hotels kun je met dollars en Traveler Cheques ook terecht. Creditcards als Mastercard en Visa kunnen ook op veel plaatsen worden gebruikt. Pinnen is in Cebu City mogelijk maar in de kleinere dorpen vaak niet. Op Moalboal zijn geen pinautomaten.

Vluchtinformatie

Er wordt dagelijks gevlogen met Cathay Pacific en Singapore Airlines.

Bagage

Op de vluchten van Cathay Pacific en Singpore Airlines mag u standaard 20kg meenemen. We kunnen voor u kosteloos 10kg extra duikbagage aanvragen bij reservering.

Op de ferry"s mag u standaard max. 15kg bagage meenemen. Ter plaatse betaalt u voor overgewicht ca. 10 pesos per kg (20 cent). Houdt u hier van tevoren rekening mee door wat kleingeld te wisselen.

Vertrekbelasting

U betaalt bij vertrek een belasting van ca. PHD 550 (ca. a 10,-) p.p.

Paspoort en visum

Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn bij thuiskomst. Indien u langer dan 21 dagen ter plaatse verblijft, dien je een visum te hebben. Dit kun je kopen bij de Filipijnse ambassade, Laan van Copes van Cattenburgh 125, 2585 EZ Den Haag. Op www.visumdienst.nl kun je een aanvraag formulier downloaden. De kosten zijn, afhankelijk van de dollarkoers ca. a 30,- p.p.

Tijdsverschil

In de winter is het op de Filipijnen 7 uur later en in de zomer 6 uur later dan hier.

Duikinformatie

Onder water zijn de Filipijnen een legendarisch gebied. Tegenover Moalboal op Cebu ligt bijvoorbeeld het eilandje Pescador waar een aantal prachtige duikplaatsen zijn. In de buurt van Alona Beach op Bohol zijn eveneens prachtige duiken te maken. Het duikwater is interessant en gevarieerd en de riffen nog gaaf met een goede visstand. Met veel geluk worden er walvishaaien gezien, grote kans heb je op grote scholen makrelen en barracuda's, maar ook wimpelvissen en alle mogelijke soorten clownsvissen, vleermuisvissen, scheermesvisjes en prachtige lagere dieren. De Nautilus, een levend fossiel, komt veel voor en ontmoetingen tijdens nachtduiken zijn niet zeldzaam. Het is echter een land dat veel verschillende soorten duiken biedt. Op de ene plek veel lagere dieren en kleine rifvissen en op de volgende plek weer gave koralen met een scala aan bontgekleurde levensvormen die deze zee kenmerken. Elke plaats heeft haar eigen schoonheid en aantrekkelijkheden.Rondreizen Filipijnen (1 Aanbieding)

Philippine Discovery
***

Filipijnen - Rondreizen Filipijnen - Rondreizen
Een eilandengroep van meer dan 7000 eilanden, uniek in haar soort vol natuurlijke wonderen en een geheel eigen cultuur. De Filippijnen, een aantrekkelijk land, wacht om d...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311