Israel

Israel

Israel is wat wij noemen “klein maar fijn”. Hoewel het land maar 29.000 vierkante kilometers telt, biedt het verbazingwekkend veel afwisseling. De contrasten in het landschap en de verscheidenheid aan culturen en religies maken dit beloofde land tot een unieke vakantiebestemming. Laat u verrassen door de ontelbare indrukwekkende historische sites, het adembenemende landschap en de warme cultuur.

Israel is wat wij noemen “ Klein maar fijn”. Hoewel het land maar 29.000 vierkante kilometers telt, biedt het verbazingwekkend veel afwisseling. De contrasten in het landschap en de verscheidenheid aan culturen en religies maken dit “ Beloofde land” tot een unieke vakantiebestemming. Laat u verrassen door de ontelbare indrukwekkende historische sites, het adembenemende landschap en de warme cultuur.

Israel heeft voor ieder wat wils. Natuurlijk is er voor de zon- en strandliefhebbers het levendige Eilat, deze bruisende badplaats is gelegen aan de Rode Zee en biedt alle vertier welke u van een strand paradijs mag verwachten. Ook voor duikers en snorkelaars is Eilat “The Place to Be”. Ook in Netanya, een van de gezelligste badplaatsen van Israel, gelegen aan de Middellandse Zee, is het prima vertoeven wanneer u op zoek bent naar een relaxte, net iets andere, zonvakantie.

Wanneer u op zoek bent naar een meer culturele invulling van uw vakantie, biedt Israel een keur aan bestemmingen. Zo kunt u een bezoek aan Jeruzalem absoluut niet overslaan op uw reis naar Israel. Deze heilige stad en tevens hoofdstad van Israel is het centrum van culturen, religies en heilige plaatsen. Ook Betlehem, de geboorteplaats van Jezus, is een echte “Must do”.

Vlak onder Netanya, aan de Middellandse Zee, ligt een ware metropool: Tel Aviv. Deze moderne stad leeft 24 uur per dag en is het centrum van de economie in Israel. Het levendige centrum biedt een verscheidenheid aan amusement, kunst en cultuur. Tevens worden in Tel Aviv het hele jaar door verschillende festivals georganiseerd. Ook voor het bezoeken van historische highlights en architectonische hoogtepunten zit u hier goed, deze stad telt ontelbaar veel historische sites en een scala aan uiteenlopende bouwstijlen.

Ook een bezoek aan de Dode Zee, het laagste punt op aarde, is een unieke ervaring. Jaarlijks trekken vele bezoekers naar de verschillende kuuroorden om te profiteren van de helende werking van het water van de Dode Zee. De hoge zoutgehaltes geven verlichting aan vele hulpbehoevenden.

Kleding

Houdt er rekening mee dat het tijdens de wintermaanden fris kan zijn en neem dan ook wat warmere kleding mee. Bij het bezoeken van religieuze plaatsen worden vrouwen geacht schouders en hoofd te bedekken en is het dragen van korte rokken, shorts en mouwloze jurken of shirts niet toegestaan.

Paspoort en visum

U dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse kunnen het best contact opnemen met de Israelische ambassade in Den Haag.

Inentingen

Voor een bezoek aan Israel zijn vaccinaties niet verplicht. Wel worden enkele vaccinaties sterk aanbevolen. Voor de meest actuele informatie raden wij u aan contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, Travel Clinic, Tropencentrum of huisarts. U kunt ook kijken op www.gezondopreis.nl of www.lcr.nl.

Geldzaken

De Israelische munteenheid is de Nieuwe Israelische Shekel (ILS). Voor 1 ILS betaald u ca. € 0,20 (d.d. November 2009). Op de meeste plaatsen kunt u ook met Amerikaanse dollars betalen, dit heeft in sommige gevallen zelfs de voorkeur. Met een Europese bankpas, met pincode, kunt u op veel plaatsen gebruik maken van een geldautomaat. Tevens kunt u bijna overal creditcard betalen.

Fooien

Houdt u er rekening mee dat, in landen als Israel, het salaris van obers, kelners etc. gebaseerd is op het feit dat men fooi ontvangt. Natuurlijk hangt de hoogte van de te geven fooi af van uw waardering voor het personeel, maar normaal gesproken bedraagt een fooi zo"n 12%.

Tijdsverschil

Het is in Israel een uur later dan in Nederland.

Taal

De nationale talen van Israel zijn Hebreeuws en Arabisch. Omdat Israel bevolkt wordt door immigranten uit tientallen verschillende landen, spreken vele Israeli's ook Engels, Spaans, Frans en andere talen.

Sabbat

Deze religieuze rustdag duurt van vrijdag, vlak voor zonsondergang tot zaterdag vlak na zonsondergang. Op Sabbat zijn alle openbare diensten gesloten, tevens rijdt er beperkt openbaar vervoer en kan het, met name in religieuze wijken en regio"s, lastig zijn om een restaurant te vinden dat open is.

Keuken

In Israel vindt u een ruim aanbod uitstekende restaurants met traditionele lekkernijen uit het Midden-Oosten, evenals fastfood restaurants en snackbars. Vers fruit en groente zijn het hele jaar door verkrijgbaar. In veel restaurants en hotels is de keuken kosher. Het water uit de kraan kunt u hier gerust drinken.

Vluchten

Er wordt gevlogen naar Aqaba vanwaar u een transfer heeft naar Eilat.Rondreizen Israel (44 Aanbiedingen)

8 daagse autorondreis Het mooiste van Israel 3 sterren
***

Israel - Rondreizen Israel - Fly Drive Israel
Tijdens deze autorondreis bezoekt u de hoogtepunten van Israel. U ziet plaatsen als Tiberias, Nazareth en Kapernahum en reist via het noorden van Israel met o.a. de Golan...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Kibbutz Fly en Drive
Israel - Rondreizen Israel - Fly Drive Israel
Het Hebreeuwse woord Kibbutz betekent letterlijk 'groep'. Oorspronkelijk waren de kibbutzim naar socialistisch model opgezet. Mensen wonen en werken in een collectief ver...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Hoogtepunten van Israel
***

Israel - Rondreizen Israel - Fly Drive Israel
Ontdek in acht dagen Israel tijdens deze bijzondere groepsreis. U rijdt langs de kust van de Middellandse Zee via Caesarea en de hangende Perzische Tuinen naar Tiberias. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311