Thailand

Thailand

Thailand is een tropisch land met een schat aan historisch materiaal zoals ruines, tempels en verlaten steden. Daarnaast zijn er nog meer interessante bezienswaardigheden zoals paaldorpen, rijstvelden, jungle en natuurlijk schitterende stranden.Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied. Deze streek kenmerkt zich door teakwouden, rijstvelden en regenwoud. Het centrale laagland is het centrum van de Thaise rijstteelt. Het zuiden van Thailand is begroeid met een weelderige tropische vegetatie en is het meest toeristisch gebied.

Voor meer specifieke informatie wat betreft de situatie in het land verwijzen wij u graag door naar de website van het ministerie van Buitenlandse zaken: www.minbuza.nlThailand

Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied. Deze streek kenmerkt zich door teakwouden, rijstvelden en regenwoud. Het centrale laagland is het centrum van de Thaise rijstteelt. Het zuiden van Thailand is begroeid met een weelderige tropische vegetatie en is het meest toeristisch gebied.

Bevolking en cultuur

Thailand heeft 62 miljoen inwoners en de bevolking bestaat voor 75 procent uit Thai. De mensen zijn zeer vriendelijk en gastvrij. In de bergen in het noorden van Thailand wonen een aantal bergvolken, zoals de Karen, Meo, Yao, Lawa, Lahu, Lisu en Akha. Zij wonen in een woeste streek waar Thailand, Laos en Myanmar die ook wel de Gouden Driehoek wordt genoemd.

Taal

De officiele taal in Thailand is het Thai, dat door ongeveer 90% van de bevolking wordt gesproken. Binnen de Thaise taal bestaan ook nog vijf dialecten.

Eten en drinken

Het water uit de kraan is geen drinkwater. Voor drinkwater koopt u flessen mineraalwater. De meeste hotels plaatsen flessen drinkwater in de kamers.

In Thailand kan letterlijk overal voor een habbekrats heerlijk gegeten worden. Lokale drankjes zijn heel voordelige, maar geimporteerde (sterke) drank kan erg duur zijn. Het is er gebruikelijk om Thaise whisky per heupfles, halve of hele liter te bestellen met grote flessen cola en zelf long drinks te maken, ook op terrasjes. Dat is tevens de voordeligste manier om een drankje te nemen.

De Thaise bevoling is heel hygienisch en het gebeurt weinig dat toeristen last krijgen van maag en darmen. Als dit toch gebeurt komt dit eerder door oververmoeidheid, ijskoude drankjes en temperatuurverschillen dan door het eten. Om de kans op maag- en darmklachten te minimaliseren let u op met het eten van voedsel van de eetstalletjes langs de weg: heeft het niet te lang gestaan en eet geen ongekookte voedingsmiddelen. Een noodle soepje en ander goed doorgekookte of doorgebakken gerechten kunt u zonder problemen eten. Ijsblokjes vormen ook geen probleem, mits het automaat gemaakte blokjes zijn.

Tijdverschil

Tijdens de zomertijd is het in Thailand vijf uur vroeger dan in Nederland, tijdens de wintertijd is dit zes uur.

Elektriciteit

Electrische spanning is 220 Volt, maar niet erg stabiel. Neem een complete adapterset mee en eenvoudige laadapparaten. Door de schommelingen in de spanning gaan ingewikkelde apparaten stuk. Tijdens de rondreizen treft u hier en door ook nog 110 Volt aan.

Grensformaliteiten

Bij een verblijf van maximaal 30 dagen heeft u geen visum nodig. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij terugkomst. Uw (motor)rijbewijs voor de zekerheid meenemen is een goed idee, natuurlijk samen met uw logboek/brevet en medische keuring.

Geldzaken

In Thailand kunt u bij de banken, hotels en wisselkantoren Euro"s, Dollars en Travellercheques inwisselen voor de lokale munteenheid de Baht. Over het algemeen zijn de wisselkoersen die hotels rekenen slechter dan die van banken en erkende wisselkantoren. De meeste grote hotels en veel winkels en restaurants accepteren de belangrijkste creditcards. In de grotere steden en toeristische bestemmingen zijn geldautomaten die naast AMEX, VISA, Mastercard ook Europas/Cirrus/Maestro accepteren. Girobetaalkaarten kunnen verzilverd worden bij de postkantoren, eurocheques vaak alleen bij enkele banken zoals de Thai Farmers Bank. Daarnaast kan er op veel plaatsen gepind worden.

De nationale openingstijden van de banken zijn maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 15.30 uur, behalve op publieke feestadagen en bank vakanties. Grote banken in de meeste toeristische bestemmingen hebben geldwisselkantoortjes die 7 dagen per week van 07.00 tot 21.00 open zijn (ook op feestdagen). Er geldt een importbeperking van buitenlands geld. Er mag niet meer dan 10.000$ aan buitenlandse valuta het land worden ingevoerd. Er geldt ook een exportbeperking: er max maximaal 50.000 Baht het land worden uitgevoerd.

Vaccinaties

Voor een reis naar Thailand zijn vaccinaties alleen verplicht als u in zeven dagen voordat u Thailand binnenkomt in een gele koorts land geweest bent. De volgende vaccinaties worden aanbevolen; vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen Hepatitus A. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-thailand/, of bij de GGD.

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Rondreizen Thailand (18 Aanbiedingen)
Ongerept Thailand 19 daagse rondreis
***

Thailand - Rondreizen Thailand - Individueel
Weinig landen bieden zoveel cultuur en afwisseling als het Land van de Glimlach. U reist naar het oosten van Thailand en maakt kennis met het nog echte Thailand. U fietst...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Amazing Thailand 15 dagen rondreis
***

Thailand - Rondreizen Thailand - Individueel
Deze rondreis toont u de hoogtepunten van Thailand. De metropool Bangkok is een belevenis op zich en u zult ervaren dat Bangkok niet voor niets een van de levendigste ste...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Zuid Thailand 14 dagen rondreis
***

Thailand - Rondreizen Thailand - Individueel
Deze reis begint in Bangkok en vervolgens reist u per lokale trein naar de River Kwai. Daarna gaat u via de drijvende markt verder naar de Koninklijke badplaats Hua Hin, ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311