Panama

Panama

Panama is een gevarieerd land met uitstekende vakantiemogelijkheden. Het is voornamelijk bekend van het Panama kanaal, maar heeft veel meer te bieden. Met zandstranden aan de Caraibische Zee in het noorden en de Golf van Panama in het zuiden, tropisch regenwoud, bergen, een rijk koloniaal verleden en een gevarieerde flora en fauna biedt het de reiziger een grote variatie. Panama kan op eigen gelegenheid ontdekt worden met een van onze fly en drives of geheel verzorgd.Wilt u snorkelen, duiken, een strandvakantie of een rondreis in Panama het is allemaal mogelijk. Panama kort samengevat; ongerepte bounty stranden, tropische jungle, groene hooglanden, de wereldstad Panama City, het Panama Kanaal fantastische eilanden.

Landeninformatie

Panama is het zuidelijkst gelegen land van Centaal Amerika en ligt ingeklemd tussen de Caraibische Zee in het noorden en de Golf van Panama in het zuiden met een totale kustlijn van ca. 2.500 km. In het westen grenst het aan Costa Rica en in het oosten aan Columbia. Het land wordt over de gehele breedte doorsneden door een bergkam met als hoogste berg de Volcan Baru met een hoogte van 3.474 meter. De totale oppervlakte bedraagt ruim 75.000 kmē waarmee het ca. 2,2 maal de grootte van Nederland heeft. Het aantal inwoners bedraagt ca. 3,5 miljoen waarvan 75% in de steden woont. Panama is een republiek met als hoofdstad Panama City.

Bevolking

De oorspronkelijke bevolking van Panama bestond uit Indianen. Zeven van deze stammen leven nog in relatieve autonomie. Door de komst van de Spanjaarden, de import van slaven en de komst van Europeanen in de 20e eeuw kan de bevolking grofweg verdeeld worden in 4 bevolkingsgroepen, de Mestiezen (Spaan-Indiaans bloed) 65%, zwarten 14% en blanken en indianen elk 10%. Ruim 80% van de bevolking is katholiek.

Taal

De officiele taal is Spaans. Echter, een groot deel van de bevolking spreekt ook Engels.

Klimaat

Panama heeft een tropisch klimaat met een relatief hoge luchtvochtigheid. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt ca. 30 graden, de nachttemperatuur ligt rond de 22 graden celsius. Het regenseizoen is van mei tot december.

Flora en Fauna

Panama heeft een grote variatie aan dieren en planten welke door de vorming van nationale parken goed worden beschermd. De flora bestaat uit ca. 9000 verschillende soorten. De fauna omvat diersoorten als miereneters, neusbeer, gordeldier, pekari, wasbeer en diverse apensoorten.

Geld enValuta

De officiele munteenheid van Panama is de Balboa, welke dezelfde waarde heeft als de US dollar. In de meeste steden treft u ATM's waar geld gepind kan worden. Daar de meeste banken een blokkade hebben voor pinnen buiten Nederland dient de blokkade voor het vertrek verwijderd te worden. In de praktijk kan ook met US dollars betaald worden. In de hotels en de grotere winkels en restaurants kunt u ook met creditcard betalen. Grotere coupures (50 en 100) worden over het algemeen moeilijker geaccepteerd.

Eten en drinken

Het aanbod aan eten en drinken is zeer gevarieerd als gevolg van de verschillende bevolkingsgroepen. Visgerechten zijn populair, maar kip- en vleesgerechten zijn volop verkrijgbaar. Probeer ook de lokale gerechten zoals de sancocho (kip en groentestoofschotel), ropa vieja (rundvlees) en Puerco frito con patacones (varkensvlees). Gezien de ligging van Panama is er een grote verscheidenheid aan tropisch fruit verkrijgbaar. Naast vruchtensappen wordt er ook veel kokosmelk gedronken. Bier in Panama is relatief goedkoop en populair. Balboa en Soberana zijn de meest voorkomende lokale merken. De lokale arabica koffie is van zeer goede kwaliteit. In de meeste steden is het kraanwater drinkbaar, maar er wordt aangeraden mineraalwater te drinken.

Elektriciteit

Het voltage is Panama bedraagt 110 volt. De stopcontacten zijn afwijkend (Amerikaans) en het is aan te raden een wereldstekker mee te nemen. Op de meeste scheerapparaten zit een schakelaar voor het omzetten naar 110 volt. Is dit niet het geval, dan kan het beste een adaptor in Nederland worden aangeschaft.

Reisdocumenten

Het paspoort dient minimaal nog 6 maanden na terugkomst geldig te zijn. Er is geen visumverplichting.

Reisinformatie

Er zij diverse mogelijkheden om naar Panama te reizen. KLM biedt een rechtstreekse vlucht aan met een vliegtijd van ca. 11 uur. Daarnaast zijn er mogelijkheden met een tussenstop in de U.S.A. of Europa.

Tijdverschil

Het tijdsverschil met Panama bedraagt 6 uur gedurende de wintertijd en 7 uur gedurende de zomertijd.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet verplicht, tenzij er zeven dagen voor de reis in een land verbleven is waar gele koorts heerst. Is dit het geval, dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Vaccinaties voor DTP, gele koorts en hepatitus A worden aanbevolen en daar er malaria in de kustgebieden heerst, is het wellicht verstandig om anti-malaria pillen te slikken. Voor actuele informatie kan contact worden opgenomen met de huisarts of de GGD.

Feestdagen

Panama is overwegend katholiek en heeft vele religieuze feestdagen. Daarnaast zijn er vele herdenkingsdagen. 1 januari 2014 – Nieuwjaarsdag 2 januari 2014 6 januari 2014 – Driekoningen 9 januari 2014 – Nationale herdenkingsdag 5 maart 2014 – Aswoensdag 18 april 2014 – Goede Vrijdag 20 en 21 april 2014 – Pasen 29 mei 2014 – Hemelvaartsdag
8 en 9 juni 2014 – Pinksteren 11 oktober 2014 – Dag van de Revolutie 1 november 2014 – Allerheiligen 2 november 2014 – Allerzielen 3 november 2014 – Onafhankelijkheid van Colombia 4 november 2014 – Dag van de vlag 5 november 2014 – Colon dag 10 november 2014 – Opstand van Los Santos 28 november 2014 – Onafhankelijkheid van Spanje 8 december 2014 – Maria onbevlekte ontvangenis - Moederdag 25 en 26 december 2014 – Kerstmis

Adressen: Ambassade in Nederland Groothandelsgebouw ingang C7 en Weena 723 3010 AM Rotterdam Tel: 010 414 3828

Ambassade in Belgie Boulevard General Jacques 18 B-1050 Brussel Tel: 00 32 2 649 07 29

Nederlands Consulaat in Panama Condominio Tower Plaza 1 er Piso Calles 50 y Beatriz m. Cabal Apartado 815, Panama 9a. Tel:2647257Rondreizen Panama (22 Aanbiedingen)

Wonderen van Panama 14 daagse Self drive
***

Panama - Rondreizen Panama - Fly en Drive
In juni 2009 hebben de inwoners van Panama de 10 wonderen van hun land gekozen. Negen van deze wonderen zijn in elk van de negen provincies gelegen, de inheemse bevolking...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Dwars door Panama Self drive
Panama - Rondreizen Panama - Fly en Drive
Deze tweeweekse reis doorkruist Panama van oost naar west en worden een aantal van de mooiste en meest afgelegen plekjes van het land bezocht. Uw reis begint in Panama Ci...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Panamerican Highway
Panama - Rondreizen Panama - Fly en Drive
Bent u op zoek naar afleiding, avontuur en nieuwe indrukkenDan is dit een uitstekende combinatie van spannende self-driving, schilderachtige bus transfers, prachtige stra...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311