Indonesie

Indonesie

Over het duikwater in dit enorme en indrukwekkende land kun je alleen in superlatieven spreken. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en er is zoveel te zien, dat je de rest van je leven alleen naar Indonesie zou kunnen gaan en niet uitgekeken raakt. Wij bieden je een zeer grote keus aan duikbestemmingen in alle mogelijke combinaties. De unieke ervaringen die je er kunt opdoen, blijven je een leven lang bij en geven je gegarandeerd heimwee naar de Gordel van Smaragd.

Reisinformatie

Indonesie is voor het grootste deel Islamitisch, dit verschilt per streek. Er is vrijheid van godsdienst. Het is bijna ondoenlijk om in algemeenheden te spreken, want culturen, rassen en geloven wisselen sterk per eiland en er zijn nogal wat eilanden. Een Indonesie-reis moet goed voorbereid worden en het is niet doenlijk in dit bestek voldoende informatie te verschaffen. Wij raden je aan een goede reisgids te kopen of bij de bibliotheek te halen. Voor het duiken - en daar gaat het toch om - moet je per regio absoluut de juiste periode kiezen.

Daarom is het verstandig op tijd te boeken, zeker als je niet met je vakantie-data kunt schuiven. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk bij ons je vluchten en je duikaccommodatie met je duiken te boeken en de rest van je reis op eigen gelegenheid te doen.

Visum

Visum is exclusief bij onze reizen kijk op de volgende website voor meer informatie over het verkrijgen van een visum; http://visumdienst.com/indonesi%EB.html

Duikinformatie

Je wordt in Indonesie enorm in de watten gelegd. Alles wordt gedragen en verzorgd en je hoeft je nergens druk over te maken. Of men nu outriggers gebruikt of bootjes met een duikplatform, het is altijd goed geregeld en niet massaal. Je bent meestal de hele dag onderweg en dan wordt voor de lunch en voor frisdranken gezorgd. Men heeft een groot gevoel voor service. In principe is Indonesie geen echte beginnersbestemming. Het duikwater is dikwijls tricky en je moet goed weten wat je doet en waar je heengaat. Een gebrevetteerde, redelijk ervaren duiker kan hier prima terecht. Beginners moeten zich door ons goed laten adviseren, want de kwaliteit van de duikinstructeurs is hier zeer verschillend. We hebben een aantal contacten met duikbases in Europese handen, wat een groot voordeel kan zijn, zeker voor onervaren duikers. Het duikwater is ook niet overal even gemakkelijk en goed advies is dus belangrijk. We geven je dat graag. De mentaliteit tegenover duiken is in dit land geheel anders dan wij van hieruit gewend zijn. Langzaam bestaat het besef over het behoud van het (onderwater)milieu, maar het kan beter.

Waar je ook heen wilt, het duikwater is in Indonesie bijna overal grandioos en stromingsrijk. Zeer fraaie riffen met veel zachte koralen, anemonen en steenkoralen in alle kleuren. De vis- en soortenrijkdom is heel groot en je kunt vrij regelmatig grote vis zien, enorme tonijnen, manta"s, haaien en schildpadden, grote baarzen en hamerhaaien. Scholen jacks, blue baitfish maar ook vleermuisvissen, grunts en al het kleine spul dat je maar kunt bedenken in kleurige onderwaterlandschappen. Afwisselend en bijzonder, elk gebied met eigen voors en tegens. Zoals bij de meeste duikers bekend is, wordt er in het Verre Oosten overal met een zekere regelmaat met dynamiet gevist. Het is ten strengste verboden maar niet echt uit te bannen. Deze plekken worden door de duikcentra uiteraard zoveel mogelijk vermeden maar het is niet onmogelijk dat je dit toch tegenkomt. Gelukkig blijft er nog zeer veel fraais over om als duiker van te genieten.

Vluchtinformatie

Onze prijzen zijn gebaseerd op de laagste economy klasse, mocht deze klasse vol zitten dan kunt u eventueel een hogere klasse inboeken tegen een toeslag.

Tijdsverschil Indonesie heeft drie tijdzones. Op Java en Sumatra is het 5 uur later dan in Nederland (in de winter 6 uur), op Kalimantan, Sulawesi en de Kleine Sunda Eilanden (o.a. Bali en Lombok) 6 uur (in de winter 7 uur) en op de Molukken en Irian Jaya 7 uur (in de winter 8 uur).

Vertrekbelasting Ter plaatse betaal je bij vertrek vanuit Indonesie een vertrekbelasting. Deze varieert per luchthaven waar je van vertrekt.

Duikbelasting Manado Ter plaatse betaal je entreegeld om te duiken in Bunaken National Marine Park: Rp 50.000 (circa 4,50 per dag). Dit bedrag is voor de bescherming en het behoud van de riffen.

Visum Vanaf 24 mei 2006 kunnen Nederlanders een visum aanschaffen als ze aankomen op een van de internationale lucht- of zeehavens van Indonesie. De kosten bedragen 10 US$ voor een visum van 7 dagen, en 25 US$ voor een visum tot 30 dagen. Dat visum kan lokaal niet verlengd of aangepast worden. Dat wil zeggen dat mensen die langer dan 30 dagen in Indonesie willen blijven nog steeds van tevoren een visum aan moeten vragen. Reizigers moeten er ook rekening mee houden dat de wachtrijen erg lang zijn (vooral in Bali), dat het in de aankomsthal verschrikkelijk warm is en dat je er niet kunt zitten. Het schijnt enkele uren te kunnen duren voordat je uiteindelijk binnen bent! Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minstens 6 maanden na vertrek geldig is. Kijk ook op www.visumdienst.nl voor meer info.

Paspoorthouders van andere landen dan Nederland moeten de juiste formaliteiten opvragen bij de Indonesische ambassade. Een aanvraagformulier voor het visum kun je downloaden en uitprinten via de website van de Indonesische ambassade www.indonesia.nl, of ter plaatse halen. Tevens heeft u voor de aanvraag pasfoto's nodig. Het telefoonnummer van de Indonesische ambassade is 070-3108100.

Bali

Reisinformatie Het eiland is zo ongelooflijk groen, dat het bijna niet echt lijkt. Je kunt het beste kiezen voor het onbedorven Candidasa aan de noord-oostkust, ca. 80 km van de luchthaven en ca. 2 uur rijden. Het heeft alle voorzieningen, incl. winkeltjes, die je als toerist kunt wensen. Hier kun je de sfeer van het echte Bali nog proeven. Je kunt van hieruit ook schitterend duiken. Wil je ook in het noorden (Menjangan) duiken, waar het heel mooi is, dan raden we de duikrondreizen van Baruna aan. (Ook een verblijf in het fraaie Puri Bagus Lovina hotel, waar eveneens een Baruna basis is gevestigd, is een goed idee).

Duikinformatie Door de vrij grote afstanden die je naar de duikplaatsen moet afleggen, per auto en voor veel duikplekken daarna ook nog per boot, ben je voor de 2 duiken (evt. 3 met bijbetaling) een hele dag van huis. De ritten zijn interessant en voeren langs indrukwekkende landschappen. Snorkelaars en niet-duikers vinden het vaak leuk om mee te gaan. De eventuele kosten voor vervoer van niet-duikers betaal je ter plaatse. Het duikwater rond Bali - Candidasa en Lovina is uitstekend. Met name rond de eilandjes moet je met vrij veel stroming rekening houden, waardoor je driftduiken maakt. Ook kan het water, met name rond Menjangan, behoorlijk fris zijn. Iets van neopreen, al is het maar 3 mm is dan echt nodig. Er zijn nauwelijks tot geen decokamers, dus conservatief duiken met behulp van een - persoonlijke - computer is echt aan de orde.

Noord-Sulawesi (Manado, Bangka en Lembeh)

Reisinformatie Landschappen met vulkanen waar je als toerist een paar aardige dagtochten kunt maken. Maar het belangrijkste is hier het duiken. Het stadje Manado opent de deur naar de wereld van het koraal vlakbij Pulau Bunaken.

Duikinformatie Beste duikmaanden zijn april tot en met oktober. Op sommige plaatsen, als de zwiepende stroom je een tijdje meevoert, lijkt het wel een film met een onvoorstelbare caleidoscoop aan leven. Je duikt rond de eilanden die in de baai van Manado liggen; Bunaken is de bekendste. Het duikwater is er spectaculair. Door de steile wanden en de boten die niet ankeren, beschadigen duikers het koraal nauwelijks. Er is een grote verscheidenheid aan leven en bij de verder weg gelegen eilanden vind je ook nog veel grote vis, al zijn er regelmatig vlakbij ook al haaien, zeeslangen en schildpadden gesignaleerd. Allerlei bijzondere, kleine vis, zoals scheermesvissen en prachtige lagere dieren komen hier voor.

Nieuw Guinea - Papua

Reisinformatie Irian Jaya is een van de laatste wildernisgebieden op aarde. De groene eilanden liggen als door een reuzenhand verstrooid in de azuurblauwe zee. Wat betreft toerisme wordt dit ongerepte gebied nauwelijks bezocht, het is heel dun bevolkt en de bevolking is erg arm. Er zijn geen wegen tussen de belangrijkste steden en boten varen langzaam en op onregelmatige tijden. Je vindt er besneeuwde bergtoppen en moerassen, dichtbegroeide jungle, gletsjers, een rijk dierenleven (veel vogels) en veel mogelijkheden tot trektochten.

Travel Permit Bij aankomst moet je een travel permit voor Nieuw Guinea aanschaffen. Dit wordt door onze accommodatieverschaffer geregeld. Hiervoor dien je 3 pasfoto"s en 3 paspoortkopieen mee te nemen.Rondreizen Indonesie (3 Aanbiedingen)
Java en Bali 15-daagse rondreis
***

Indonesie - Rondreizen Indonesie - Rondreizen
Tijdens deze individuele rondreis bezoekt u Java en Bali. U reist rond op Java en leert het eiland zo beter kennen. Aan het eind van de reis kunt u heerlijk ontspannen in...
 • Vluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Verzorging naar aanleiding van programma
 • Transfers volgens programma
 • Maaltijden volgens programma

Jakarta to Ubud
***

Indonesie - Rondreizen Indonesie - Rondreizen
Deze rondreis over enkele eilanden van de Indonesische archipel bied je een mix van actief avontuur en ontspanning. Geniet van de kleurrijke cultuur, de bruisende steden,...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Java en Bali Explorer
***

Indonesie - Rondreizen Indonesie - Rondreizen
Dit is een unieke rondreis om de magische landschappen en rijke cultuur van Indonesie te beleven. Geniet van de mooiste rijstvelden, mystieke vulkanen en adembenemende ju...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Duikvakantie Indonesie Rondreizen en Duiken (6 Aanbiedingen)
16daagse duiksafari
Indonesie - Duikvakantie Indonesie Rondreizen en Duiken - Bali
Rondreis o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

11daagse duiksafari
Indonesie - Duikvakantie Indonesie Rondreizen en Duiken - Bali
Rondreis o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

9daagse duiksafari
Indonesie - Duikvakantie Indonesie Rondreizen en Duiken - Bali
Rondreis o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311