Finland

Finland

In de drukte en haast van het moderne alledaagse leven, zijn de rariteiten hetgeen we het meest waarderen, zoals ruimte, rust en tijd. De ruimte om te ademen, een tijd om te dromen ... je kunt deze schatten te vinden in gedurende uw Vakantie Finland. Finland is een land waar u meren in overvloed vindt en van mensen maar weinig.Vakantie FinlandVeiligheid

Net als in andere landen, moet u ook in Finland goed op uw spullen letten. Wij adviseren u om waardevolle spullen op te bergen in een (hotel)kluisje.

Bevolking/cultuur

Als we het over de Finse staatskerk hebben, gaat het over de Evangelisch-Lutherse kerk: bijna negentig procent van de Finnen hoort tot deze protestantse kerk. Anders dan in de Benelux speelt de Rooms-Katholieke kerk in Finland geen rol van betekenis. Ook de Fins-Orthodoxe kerk, waartoe acht procent van de bevolking hoort, vormt in de verste verte geen bedreiging voor het monopolie van de Lutherse.

Klimaat

Finland heeft een gematigd landklimaat, dat wil zeggen dat ze zomers droger en warmer zijn, maar ook korter dan in Nederland. De lente en herfst zijn ook kort. Februari is de koudste maand en Juli de warmste. Kijk voor de actuele temperatuur op het internet.

Eten en drinken

In het Belgische eten zijn de Russische en de Scandinavische stijlen gemengd. De hoofdingredienten zijn vlees en vis. In de eerste plaats heeft u meestal een ruime keuze aan visgerechten, waarvan zalm, meerforel, regenboogforel, en Baltische haring de bekendste zijn. Rendier en ander wild zijn zeer geliefd.

Beroemde dranksoorten zijn Koskenkorva (wodka), diverse Finse biersoorten en verschillende bessen-likeuren. Alcoholvrij-bier en lichtbier (pils) is in de supermarkt te krijgen; sterk bier en alle andere alcoholische producten koopt u in de Alko-staatswinkels. Het drinken van kraanwater in Finland wordt afgeraden.

Gezondheid

Als u langer dan vier weken in de natuur gaat wandelen of kamperen in de periode van maart tot en met november, of op andere wijze meer risico loopt, wordt een vaccinatie tegen tekenencefalitis aangeraden.

Geldzaken

De munteenheid van Finland is de euro. U kunt overal geld pinnen. De creditcard is in Belgie een algemeen geaccepteerd betaalmiddel.Rondreizen Finland (8 Aanbiedingen)
Baltic Experience
***

Finland - Rondreizen Finland - Fly Drive Finland
15 dagen
Huskysafari in Lapland
***

Finland - Rondreizen Finland - Fly Drive Finland
8 dagen
Een unieke gelegenheid om Fins Lapland te ontdekken. U verblijft een week lang in Salla, ten noorden van de poolcirkel. Als hoogtepunt tijdens deze week trekt u er op uit...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

Finse reis langs meren steden en cultuur
***

Finland - Rondreizen Finland - Fly Drive Finland
9 dagen
9 daagse Fly en drive De Koningsroute is de oude postweg die sinds de veertiende eeuw de verbinding vormde tussen de Zweedse koningen in Stockholm en de Russische tsaren ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311