Hongarije

Hongarije

Hongarije is een heerlijk land om vakantie te vieren: Prachtige ongerepte natuur, de mensen vriendelijk, een rijk cultureel leven, schitterende barokke steden als Boedapest en Pecs, spectaculaire landschappen, kruidige gerechten, krachtige wijnen en een klimaat dat in de lente en zomer niet onderdoet voor bijvoorbeeld Italie of Kroatie.Er zijn betoverende muziek- en wijnfestivals en evenementen. Er is een lange traditie aan wellnessmogelijkheden: denk aan de beroemde thermaalbaden, maar ook fantastische waterparken. Hongarije heeft ook het grootste binnenmeer van Europa: het Balatonmeer met fraaie zonovergoten stranden en mooie stadjes. Ontdek zelf waarom Hongerije zeer bijzondere vakantiebestemming is geworden!

Vlucht (indien van toepassing)

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Boedapest duurt ongeveer 2,5 uur. Er wordt geen vertrekbelasting geheven.

Veiligheid

Net zoals in andere landen van de wereld, moet u ook in Hongarije op uw spullen letten. Pas op voor zakkenrollers, draag geen waardevolle objecten te opzichtig en maak gebruik van het kluisje (indien aanwezig) in uw hotel of appartement om waardevolle spullen op te bergen. Let u vooral in Boedapest goed op uw geld en spullen! Zo kan het voorkomen dat u door mensen aangesproken wordt die zich als politieman voordoen. Geeft u hen nooit documenten of geld (vaak vragen zij u of ze uw papiergeld even mogen controleren)!

Bevolking/cultuur

De Hongaren zijn, net als hun taal overigens, van Fins-Oegrische oorsprong. De bevolking is vrij gelijkmatig over het land verspreid. Etnische minderheden in Hongarije zijn Duitsers, Joegoslaven, Roemenen en Zigeuners. Ongeveer 64% van de Hongaarse bevolking is rooms-katholiek. Er zijn vier aartsbisdommen (Eger, Esztergom, Kalocsa en het in 1993 ingestelde Veszprem) en 12 bisdommen. Tevens zijn er de protestantse, Russisch-orthodoxe, Servisch-orthodoxe, baptistische, methodistische en unitarische geloofsgemeenschappen. De joodse gemeente heeft ongeveer 100.000 leden.

Klimaat

Hongarije kent een grillig overgangsklimaat, met invloeden van het continentale klimaat in het oosten, het maritieme in het westen en de Middellandse Zee. Over het algemeen zijn de zomers warm en de winters koud. De temperatuurwisselingen zijn vrij groot, zowel tussen de koudste (januari) en de warmste (juli)maand alsook tussen dag en nacht. De meeste regen valt in Hongarije in mei en oktober, terwijl januari en februari vrij droog zijn. In het voor- en najaar heerst er een aangename temperatuur en valt er relatief weinig neerslag. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.weeronline.nl.

Eten en drinken

Karakteristiek voor de Hongaarse keuken zijn de met paprikapoeder, uien, tomaten en verse paprika"s bereide smakelijke en voedzame gerechten: de alom bekende Hongaarse goulash, de paprikakip met meelknoedeltjes en de gevulde kool. Van de soepen zijn een specialiteit de vissoep en de Ujhazy kippensoep. De beroemdste van alle wijnen zijn de wijnen van Tokaj, die al sinds eeuwen de eervolle naam "koning van de wijnen, wijn van de koninginnen" dragen.

Gezondheid

Vaccinaties

In principe zijn er geen vaccinaties nodig voor Hongarije. Neem echter ruim op tijd contact op met de GGD voor de meest recente informatie of kijk op www.gezondopreis.nl.

Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Geldzaken

De lokale munteenheid van Hongarije is de Forint (HUF, Ft.) (voor de actuele koers zie bijvoorbeeld www.wisselkoers.nl). U kunt euro"s wisselen bij hotels, wisselkantoren, banken en reisbureaus. Wissel liever geen geld op de zwarte markt. Dit is namelijk illegaal en vaak worden mensen opgelicht. Ook adviseren we u zo min mogelijk gebruik te maken van creditcards vanwege recente gevallen van oplichting. Geldautomaten zijn in de grote steden voldoende aanwezig.

Lokaal prijsniveau

  • indicatieprijs lunch v.a. ca. EUR 5, diner v.a. ca. EUR 12
  • indicatieprijs kop koffie v.a. ca. EUR 1,50, glas fris v.a. ca. EUR 1,50, glas bier v.a. ca. EUR 1,50, glas wijn v.a. ca. EUR 3 In Boedapest ligt het prijsniveau gemiddeld hoger.Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311