Gorillas Chimps and Gameparks Afbeelding Gorillas Chimps and Gameparks
Gorillas Chimps and Gameparks **
Bestemming: Rondreizen Kenia - Rondreizen

Gorillas Chimps and Gameparks

**

We bezoeken de vriendelijke reuzen in de ondoordringbare bossen van Centraal-Afrika. Onze lokale experts nemen je mee voor een 'ontmoeting' met de berggorilla's van Oeganda. Het zien van deze dieren in hun natuurlijke omgeving is een ervaring om nooit te vergeten. Oeganda (de 'Parel van Afrika') is zeer kleurrijk met mooie landschappen, drukke steden en wellicht de vriendelijkste bevolking van Afrika.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 Nairobi

Vandaag ontdek je Nairobi, een levendige stad die je op eigen houtje kunt ontdekken. 's Avonds om 18.00 uur is de welkomstinformatie. We overnachten in een hotel in Nairobi.

Dag 02 Nakuru meer

Vanuit Nairobi rijden we noordwaarts naar het Nakuru meer. Je kunt hier onder andere pelikanen en flamingo's tegenkomen, naast een overvloed aan kleinere vogelsoorten. 's Middags gaan we op zoek naar giraffen, luipaarden, waterbuffels en neushoorns.

Dag 03-04 Eldoret/Kampala

We beginnen de dag met een safari en rijden hierna naar Eldoret. De volgende dag passeren we de grens met Oeganda en kamperen vlakbij de hoofdstad Kampala. Hier kun je ook nog een wandeling over de lokale markt maken.

Dag 05-06 Kibale Forest National Park

We reizen verder naar het Kibale Forest National Park, waar meer dan 500 chimpansees leven. Absoluut hoogtepunt is de jungle safari, waar we ontdekken hoe de chimpansees leven en reageren op mensen.

Dag 07 Queen Elizabeth National Park

Vandaag reizen we noordwaarts naar het mooiste park van Oeganda, het Queen Elizabeth National Park. We maken een boottocht over het Kazinga kanaal. Verder maken we diverse gamedrives waarbij we grote kans hebben om de 'Big 5' te spotten.

Dag 08 Bunyoni meer

Zuidwaarts rijdend komen we bij het Bunyonyi meer. Ontdek de meest schilderachtige landschappen van Oeganda. Het is mogelijk om in de mooie meer te zwemmen of het landschap per kano te verkennen.

Dag 09-11 Gorilla trek

Vandaag steken we de grens van Oeganda over en rijden naar Ruhengeri. Onderweg maken we een stop in Kigali, de hoofdstad. De volgende dag starten we ons avontuur in Volcanoes National Park. Om beurten zal een kleine groep met een gids op zoek gaan naar berggorilla's. Neem genoeg water mee omdat de tocht, om deze uiterst zeldzame berggorillas te zien, zwaar is. Meestal kunnen we erg dicht bij de dieren komen en wanneer je het gezicht van deze intelligente beesten ziet, wat zo erg op mensen lijkt, is dit het alles waard. Op momenten dat we niet op zoek zijn naar gorilla's genieten we tijdens wandeltochten van vele andere prachtige dieren die in het regenwoud.

Dag 12 Mburo meer

Vandaag rijden we naar het meer van Mburo National Park, waar we 's middags zullen deelnemen aan een safari. Op de safari zien we naast veel antilopensoorten ook nijlpaarden, buffels en watervogels.

Dag 13-14 Jinja

Voor het ontbijt maken we een wandelsafari. Hierna reizen we terug door de bergen via Mbarara en Kampala naar Jinja, wat gevestigd is aan de oever van het Victoria meer. We hebben hier de tijd om even op adem te komen en te genieten van het prachtige uitzicht over dit enorme meer. Ons kamp ligt bij de Bujagali watervallen, de bron van de Nijl. Op dag 14 heb je de mogelijkheid om over het wilde water van de Nijl te raften of te relaxen.

Dag 15-16 Eldoret - Nairobi

We reizen naar Eldoret waar we overnachten. De volgende dag keren we terug naar Nairobi waar de reis in de middag zal eindigen.

Inclusief

Engelssprekende reisleider, lokale gids, chauffeur, kok/campmaster Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Kampeergelden en -uitrusting 15 ontbijten, 15 lunches en 14 diners Excursies, 'sightseeing' en entreegelden nationale parken volgens uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier

Exclusief

Intercontinentale vluchten Local payment USD 1.450 p.p. Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Gorillas Chimps and Gameparks 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  flydriveaanbieding.nl
v6.20200311